Preussen Pils, Sudhaus Bock (dla Getränkeland)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

Preussen Pils, Sudhaus Bock (dla Getränkeland)

Brauhaus Preussen Pils GmbH, Pritzwalk (?)
    Sudhaus Bock
    warzone na zlecenie sieci Getränkeland - http://www.getraenkeland.com/
    alk. 6,9% obj.
    but. 500 ml
    cena 0,49 EUR
    kapsel bez nadruku

Kolor herbaciany, transparentny. Piana początkowo dość obfita, ale niezbyt trwała. Podobnie z nagazowaniem - w pierwszym momencie mnóstwo bąbelków, niestety ulatniają się szybko i z piwa robi się kompocik. Zapach słodki, lekko karmelowy. Smak raczej wytrawny, goryczkowy, z nutami chlebowymi, głęboko w tle nieco słodyczy i karmelu. Być może gdyby nie kłopoty z gazem oceniłbym tego bocka wyżej, ale ogólnie raczej mnie rozczarował.

Podejrzenia co do miejsca warzenia wyłuszczyłem tutaj.
    Biorąc pod uwagę wspólne miejsce warzenia i te same parametry zastanawiałem się, czy Sudhaus Bock to po prostu Brandenburger Dunkler Bock ze zmienioną etykietą. Odczucia smakowe miałem nieco inne, ale być może to tylko różnica między poszczególnymi warkami.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• AaLeX
    Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
    AaLeX
    Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
    2024-11-20, 11:41
  • AaLeX
    BG SA Zabrze, Łomża Pils
    AaLeX
    Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
    2024-08-08, 19:31
  • chmielakikrasnystaw
    Chmielaki Krasnostawskie 2019
    chmielakikrasnystaw
    KONSUMENCKI KONKURS PIW
    49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
    PIWA ZGŁOSZONE

Piwa dolnej fermentacji:
    Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
    1. Primator Pumpa – Pivovar...
    2019-08-07, 13:51
  • darekd
    Köstritzer, Spezial Pils
    darekd
    To jest następca ich dietetycznego pilsa (chyba "Dia" piwa wyszły z mody):

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...di%C3%A4t-pils

tylko, że jeszcze bardziej odfermentowany. Z 11,1% ekstr. wyciągnęli 5,5% alk. Taki wynik w nie robi wrażenia na producentach polskich,...
    2022-07-04, 00:35
  • skitof
    100 Blumen, Zitrus Bock
    skitof
    Zitrus Bock z browaru 100 Blumen. Jak sami piszą: Kreativbier ze skórkami z cytrusów. 7,3% alkoholu, 16,6 st. Plato.
    Solidna produkcja. Z jednej strony jest klasyczny bock ze swoimi cechami charakterystycznymi, z drugiej czuć jakieś przełamanie smakowe i aromatyczne. Skórki cytrusów nie...
    2024-11-14, 15:45
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...