Beck's, Beck's Gold

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dreamer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 1576

Beck's, Beck's Gold

zaw. alk. 4,9%, but. 0,33 l
    można spotkać m.in. w Piotrze i Pawle

Nastała moda na piwa w przezroczystych butelkach. Przodują w tym temacie mają Anglicy, ci pewnie z daleka chcą się chwalić intrygującymi barwami swoich dobrych ales. Ale w przezroczyste buteki coraz częściej pakowane są koncernowe nowości kontynentalnych marek, takie co to mają być "trendy", przyciągać wzrok i lepiej się sprzedawać. Moja prywatna teoria mówi, że poza modnym opakowaniem nie mają one zbyt wiele do zaoferowania (przykład: kiepski Paulaner Helles Gold). Dlatego i w stosunku do Beck'a nie miałem dużych oczekiwań.

zapach - słabochmielowy;
    kolor - jasnozłoty;
    piana - przy nalewaniu gruba, ale szybko opada pozostawiając nędzne placki na powierzchni;
    wysycenie - mocne; typowe
    smak - przeczucia mnie nie zawiodły: smak wyjałowionego Beck's Bier'a. Mamy tutaj produkt na wszelki wypadek pozbawiony większej goryczki (pewnie dla przyciągnięcia masowego klienta), co pozwala określić bukiet smakowy tego piwa jako ubożuchny. Lekka goryczka (głównie w posmaku), słodowych nutek brak. Taka gazowana, aromatyzowana woda.

Nie polecam.
    Attached Files
    Blog: Piwna Brytania
  • KrzysiekM
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.05
    • 78

Niestety, dla mnie Gold jest wyraźnie słabszy od zwykłego, a to nie jest komplement

-K.

Comment

• erudyta
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2008.11
      • 189

Po 7 latach czas na odświeżenie wątku. Oto aktualny wygląd.
      Co do samego smaku i innych wrażeń, to mam identyczne odczucia jak kolega Dreamer. Goryczka spłaszczona, aromat mizerny lekko chmielowy, w tle słód, wysoko nagazowane.
      Idealny przykład jak nie należy robić piwa.
      Attached Files

Comment

• Pivotal
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2013.05
        • 671

BARWA: Złocista jak na GOLD przystało...piwo jest przejrzyste,widać pływające drobinki. [3.5]
        PIANA: Spora,po chwili opada do niezbyt grubej warstwy,ale utrzymuje się do końca i to jest najważniejsze...poza tym piana jest drobnoziarnista i nieoblepia szklanki. [2.5]
        ZAPACH: Płaski...słodowy. [2.5]
        SMAK: Goryczka początkowo niewielka,po ogrzaniu zwiększa się...na pierwszym planie smak słodu,oczywiście niezbyt mocny,dlatego Gold może sprawiać wrażenie piwa wodnistego. [3]
        GAZ: Mały. Po koncerniaku spodziewałbym się dużo większego wysycenia. [2]
        OPAKOWANIE: Przezroczysta,zwrotna butelka z fajnymi naklejkami w Becksowskim stylu -patrz post wyżej,tylko bez wytłoczonego napisu na szyjce. [3.5]

UWAGI: Trwałość do 07.2014.-wypite 1.04'14. Beck's Gold w smaku był całkiem do rzeczy,nawet bardziej mi smakował od klasycznej wersji,ale tylko trochę. Podczas picia na dnie szklanki dostrzegłem grudkę wielkości główki od szpilki z której buzowały do samego końca dwa strumyki drobniutkich bąbelków.

Comment

Przetwarzanie...