Lübz, Lübzer Life

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Lübz, Lübzer Life

Butelka biała 0,5 litra, alkohol 4,9 %, eks. ? %, import prywatny,cena 0,49 euro
    Kolor - jasnozłocisty, klarowny
    Piana - średniobąblowa, biała, wysoka i trwała
    Zapach – słodowy, wyraźny " milerowaty :
    Gaz - był
    Smak – słodowy, delikatne nuty słodkie,bardzo minimalna goryczka ( a w zasadzie jej brak), delikatny kwasek
    Piwo typowo milerowate. Kobietom podobno ma smakować. Mi nie smakowało.
    Wybitnie "urologiczne"
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• AaLeX
      Lübz, Lübzer Küsten Hell
      AaLeX
      Piwo to ma złotą barwę, słodowy zapach, ale nikłą pianę. Znikła chwilę po nalaniu, nie zostawiając żadnego kożuszka. Lacingu też brak. Alkohol 4,9%. Innych parametrów brak. Smak słodowy, przyjemny, bez goryczki. W tej kategorii piwo jest niezłe. Bez problemu może konkurować z bawarskimi...
      2024-07-02, 11:38
    • sibarh
      Lübz, Lübzer Lemon
      sibarh
      Butelka 0,5 litra, alkohol 2,5 %, eks. ? %, import prywatny,cena 0,49 euro
      Kolor - bladozłocisty, klarowny
      Piana - drobnobąblowa, biała, średniowysoka,trwała
      Zapach – cytrynowo-lemoniadowy
      Gaz - był
      Smak – lemoniadowy,troszkę za słodkie (jak na...
      2006-03-13, 17:22
    • Dreamer
      Lübz, Lübzer Export
      Dreamer
      zaw. alk. 5,4%, but. 0,5 l

Kupione w Niemczech.
      Eksportowa wersja smacznego pilsa. Niezbyt gęsta, drobnoziarnista, ale dość trwała piana. Pod nią piwo w kolorze ciemnosłomkowym z leniwie odrywającymi się bąbelkami gazu. Wysycenie CO2 idealne. Smak w zasadzie dość spłaszczony...
      2005-09-13, 23:21
    • Piwofil
      Lübz, Lübzer Pils
      Piwofil
      Produkt browaru Mecklenburger, ma 4,9% alc, ekstraktu brak.

Bardzo dobre niemieckie piwo. Typowy pilsik, jednak chrakteryzujacy się przyjemną goryczkę, ładną barwą i delikatnym, ale nie kwaśnym smakiem, po prostu proporcje między goryczką a kwasowaścią są idealne. Jedynie...
      2003-09-01, 16:12
    • Pogoniarz
      Lübz, Lübzer Urkraft
      Pogoniarz
      Kurcze dziwne piwo.Zawartość alkoholu 6.0%.W smaku prawie bezsmakowe,smakuje jak bezalkoholowe Z początku ładna pianka ,drobnoziarnista,szybko opada,pozostawia maluśki wianuszek.Barwa herbaciana.Zapach jakiś ścierowaty,taki ciężki odrzucjący,gazu maluśko.
      Etykieta typowo enerdowska-surowa,do...
      2006-09-07, 09:55
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...