Sternburg, Sternburg Hefe Weizen

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Sternburg, Sternburg Hefe Weizen

Butelka 0,5 litra, alkohol 5,2 %, eks. brak, import prywatny,cena 0,42 euro, piwo z Lipska
    Kolor - jasnomiodowy, lekko mętny
    Piana - drobnobąblowa, gęsta, wysoka i trwała
    Zapach - pszeniczno-drożdżowy, wyraźny sympatyczny
    Gaz - okey
    Smak - pszeniczno-drożdżowy, nuty goździkowe, delikatnie słodkie i kwaskowate
    Bez rewelacji, do spróbowania dla miłośników przenicy. Moja ocena 3+
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwko :
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pogoniarz
      † 1971-2015 Piwosz w Raju
      • 2003.02
      • 7971

Import własny ,cena niecałe 0.40 €.Rewelacyjna piana,lałem piwko po ściance,a i uzyskałem tylko piankę,musiało minąć sporo czasu zanim zobaczyłem co się kryje w szkle oprócz pianki W smaku ten pszeniczniak jest bardzo delikatny,lekko dróżdżowy i lekko bananowy.Barwa cytrynowa,lekko mętnawa,drobne pęcherzyki gazu pracują cały czas bez zarzutu.Całkiem dobre piwo,warto kupić i to za taką cenę (około 1.50 zł.)Mniam

Prawie jak Piwo
      SZCZECIN

Comment

• Borysko
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.02
        • 1144

Kolor i piana klasycznie pszeniczniakowe. Gazu pod dostatkiem, czyli też dobrze. Zapach drożdżowo-bananowy, nieco pikantny. Smak łagodny, delikatnie słodowy, lekko kwaskowy. Goryczki tyle akurat, by nie było mdłe.
        Całkiem smaczny ten pszeniczniak, lekki i orzeźwiający.

Comment

• slavi77
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2009.01
          • 156

Chciałem tylko dodać że piwo ma kapitalną pianę. Niespiesznie wypiłem tę smaczną pszenicę, a piana została w szklance.

Comment

• Baard
            Porucznik Browarny Tester
            • 2010.01
            • 316

Baaaardzo zacne piwo. Kolor jasny i przepisowo mętny. Piana rewelacyjna, bardzo gęsta i mocna utrzymywała sie do końca. Zapach bananowo-drożdżowy z przewagą banana, pod koniec przyprawowy (pieprz, a może gałka muszkatołowa?). Smak orzeźwiający, świeży również bananowo-drożdżowy, delikatnie wyczuwalna słodycz. Nasycenie nie narzuca się, pęcherzyki ślicznie grasują po szklanicy, jest akurat. Etykieta zgrabna i prosta, nie informuje o ekstrakcie. Zakupione w sieci Kaufland Deutschland za 0,39 euro. Dla mnie mocne 4 z haczykiem . Haczyk za cenę.

Comment

• Pancernik
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9799

Jasnomiodowopomarańczowe, lekko mętne. Śnieżnobiała, drobna piana. Dość wysoka i dość wytrzymała.
              Pachnie drożdżami, bananami i goździkami, choć zapach ogólnie niezbyt mocny. Lekko goryczkowy, kwaskowaty i słodowy weizen. Łagodne, ale jakoś mało wyraziste smakowo (mam na myśli paletę pszeniczną).
              Gazu sporo, jak w porządnej pszenicy. Butelka NRW, dedykowany kapsel, czytelna etykieta. Prosta (-ckie) i oszczędne wzornictwo, ale jest kontra!
              Pszenica do wypicia, ale jakoś-tak w dolnej strefie stanów średnich, gdy o Niemcy idzie...

Comment

• Horse1963
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2009.06
                • 547

Czy nazwa browaru jest dobra . Na moim piwie było: Brauerei Sternburg

Comment

• abernacka
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10863

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Horse1963 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Czy nazwa browaru jest dobra . Na moim piwie było: Brauerei Sternburg
                  A według ciebie jest np. Browar Cornelius?
                  Jeżeli jesteś jednak słabej wiary, zerknij tutaj: http://www.reudnitzer.de/frame.html
                  Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• zgroza
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2008.03
                    • 3607

No po wczorajszej klapie z Oettingerem z pewną dozą nieśmiałości sięgnąłem po Sternburga z kremowym kapslem z gwiazdą, innym niż na fotce Sibarha.
                    Piana była b. obfita i dość trwała, ale gazu na mój gust to za dużo było. Fajne, mętne, ciemnożółte.
                    W zapachu raczej drożdżowo-bananowe, łągodne. W smaku domunują nuty drożdżowe, wyraźna nuta chmielowa, lekka goryczka.
                    Smaczne piwo bez wad, z niezbyt typowym, ale nadal orzeźwiającym profilem. Cena/jakość - bomba.
                    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• Javox
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2009.11
                      • 6470

Dziś to piwo ma 4,8% a ekstrakt 11,2*.

Piana - więcej na początku a potem już niewiele.
                      Lacing - w sumie nic.
                      Gaz - średni.
                      Barwa - zamglony żółty z pomarańczowym.
                      Aromat - owocowość z lekkimi nutami banana i goździka.
                      Smak - słodkawa, goździkowa pszenica z leciutkim kwaskiem.

Tania pszeniczka ale całkiem spoko przyswajalna

Wersja puszkowa:
                      Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
                      X