Feldschlößchen, 5,0 Original Export

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Feldschlößchen, 5,0 Original Export

Piwo na etykiecie ma podane: Biervertriebs-GmbH, Postfach 13 37, 38003 Braunschweig,
    (heißer Tip: Feldschlößchen Brauerei) - więc chyba robi to Feldschlößchen
    Butelka 0,5 litra, kapsel firmowy, alkoholu 5,2 %, eks. brak
    Kolor - jasnozłocisty, klarowny
    Zapach - słodowo-chmielowy, sympatyczny
    Piana - drobnobąblowa, średniowysoka, średniotrwała, cienki kożuszek został do końca
    Gaz - w normie
    Smak - słodowy z delikatnymi nutami chmielowymi, delikatnie słodko-kwaskowate, na podniebieniu lekka goryczka
    Lekki pils w sam raz na lato

W moim "zbiorze" piwo nr. 574 / 400 opisane / 304 - nowe na forum
    Last edited by sibarh; 2006-05-28, 21:12.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

Moje miało woltaż adekwatny do nazwy. Kolor jasnozłoty, przyjemny, dla "exporta" akceptowalny. Świetna, biała, sztywna i drobna piana, średniotrwała.
      Po otwarciu pachnie chmielowo, ale wraz ze wzrostem temperatury do głosu dochodzi słód. W smaku łagodne, lekko maślane nawet. Na podniebieniu ujawnia się goryczka.
      Gaz obecny, ale stonowany. Opakowanie i-den-ty-ko, jak Pils, tyle, że czerwone. Dla mnie bez sensu, choć piwo budzi mą lekką sympatię...

Comment

• Pivotal
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2013.05
        • 671

BARWA: Złocista,podobna jak na fotce wyżej...piwo przejrzyste,widać drobinki. [3.25]
        PIANA: Wysoka,biała,drobno- i średnioziarnista,nieznacznie oblepiała szkło,pozostała do końca w formie obwódki z podziurawioną firanką. Druga i trzecia dolewka dużo gorsza. [2.5]
        ZAPACH: Średniej mocy,świeży,słodkawy...głównie słodowy,bo niczego innego się nie dowąchałem... [2.5]
        SMAK: Słodowy z minimalną goryczką. Lekko słodkawe z zakończeniem bardziej w stronę wytrawności. [3.5]
        GAZ: Nie za duży,ale widoczny do końca. [2.5]
        OPAKOWANIE: Zwrotne NRW,etykiety czerwono-białe,krzykliwe...dosłownie i w przenośni,bardzo proste,raczej nie zachęcają do kupna piwa,kapsel czerwony ze skromnym napisem EXPORT- dobre i to (jak w poście #2). [2.25]

UWAGI: Warka do 28.01.2015,wypite 28.12'14. Bardzo przyzwoity DORTMUNDER za niewielką cenę. W sklepie specjalistycznym zapłaciłem 2.30zł+0.35gr...czyli w Niemczech musi kosztować dosłownie kilka centolców. Nigdzie u nas nie widziałem piwa w tym stylu za taką cenę...

Comment

Przetwarzanie...
        X