Schwarzen Adler, Adler Hefe-Weizen

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Schwarzen Adler, Adler Hefe-Weizen

Produkcja (deklarowana na puszce) - Privatbrauerei zum Schwarzen Adler, Wassertrüdingen. Na karteczce importera widniał napis Oettingen, ale ja takim rewelacjom nie dowierzam. Puszka 0,5 l, alkoholu 4,9%. Nabyte w Auchanie w Białymstoku.

Rewelacyjna, wysoka i trwała piana. Spore nagazowanie. Kolor dość jasny, ale z ciepłymi, pomarańczowymi tonami. Zapach delikatny: waniliowo-bananowy. Smak także subtelny: wspomniana wanilia, spora wytrawność. W sumie subtelne w smaku, lekkie piwo pszniczne na cztery. Bardziej do gaszenia pragnienia, niż długiej degustacji, ale dobre.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Aktualne foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

Piwo jest miodowomleczne, oczywiście mętne. Tworzy białą, drobną i wysoką, lecz jedynie średniotrwałą pianę.
      Pachnie ostro bananowo z goździkowym śladem. W smaku lekka, szorstka goryczka, tło bananowo-słodowe.
      Nagazowanie wysokie, kłujące wręcz. Opakowanie jak na fotce, całkiem oryginalne.
      Po lekkim odgazowaniu i tak dominuje goryczka, ale pije się nieźle... .

Comment

Przetwarzanie...
      X