Feldschlößchen, Dresdner Felsenkeller Pilsner

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Feldschlößchen, Dresdner Felsenkeller Pilsner

Butelka 0,5, kapsel goły (w folii), alkoholu 4,8 %, eks. brak,
    Kolor - jasnozłocisty, klarowny
    Zapach - słodowo-chmielowy, wyraźny
    Piana - drobnobąblowa, średniowysoka, średniotrwała, cienki kożuszek został prawie do końca
    Gaz - okey
    Smak - słodowy, nuty chmielowe wyraźne (mocno chmielone), minimalnie słodkie, na podniebieniu wyraźna goryczka
    Dobry pils na lato, do gaszenia pragnienia.Dla mnie trochę przechmielone

W moim "zbiorze" piwo nr. 583 / 421 opisane / 325 - moje nowe na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pogoniarz
      † 1971-2015 Piwosz w Raju
      • 2003.02
      • 7971

Zupełnie inna szata graficzna,kapsel z logo browaru.
      Barwa -no może raptem ciemna słomka.
      Piana z początku obfita,potem pozostawia malusi kożuszek i ślady na szkle.
      Gaz-tu pierwszy raz w życiu zobaczyłem "trąbę bąbelkową" przez kilkanaście sekund,wyglądało to jak trąba powietrzna.Zrobił się lej i bąbelki szalały-szkoda,że nie zrobiłem zdjęcia
      Smak-lekko kwiatowy,wyraźnie gorzkawy-w sumie całkiem nieźle to piwo smakuje.
      Cena troszkę wysoka jak na pilsa-0.53 €(czyli niecałe 2 zł,ale piwa o podobnej jakości można zakupić już za 0.33 €)

Prawie jak Piwo
      SZCZECIN

Comment

• Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9787

Nareszcie niemiecki pils o porządnym kolorze: złoty, jak na parametry, zaskakująco treściwy. Piana była spora, biała i drobna, nietrwała. Został chudy kożuszek.
        Pachnie słodowo, i lekko zasakująco, piwnicznie. W smaku jednak raczej cienkawo, słaba goryczka i słód. W trakcie picia/ogrzania goryczka narasta. Gazu dużo, jak to w Enerde.
        Dedykowany kapsel, biało-granatowe wzornictwo, czytelne. Na etykiecie godło: czerwony smok z literami FK.
        Piwo bez rewelacji...

Comment

• Javox
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2009.11
          • 6396

Aktualnie zawartość alko 4,9%

Piana - więcej na starcie potem pełna warstewka.
          Lacing - trochę było.
          Barwa - jasne złoto
          Gaz - średni.
          Aromat - gorzkawa zbożowość na niezłym słodzie.
          Smak - słodkawa zbożowość, lekko mokre ziarno (jakby styl włoski), mineralność, lekka goryczka.

Piwo poprawne, bez większych wad. Dla lubiących niemieckie, mineralne pilsy będzie to strzał w dziesiątkę.
          Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
          X