Rittmayer, Hallerndorfer Kellerbier

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #16
    Jak na kellera zaskakująco klarowne, co najwyżej lekko opalizuje.
    W aromacie solidna słodowość, skórka chleba i delikatne nuty whisky. W ustach treściwe, lekko słodkie, wyraźne akcenty tostowe. Goryczka niska.

    Solidna czwórka, smakowało. 6 zł w sklepie spokojnie do przyjęcia, choć zamarzyło mi się kupienie dziesięciu butelek w getrenku za prawdopodobne 0,69 euro

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12706

      #17
      W upalny dzień powrót do tego piwa sprawił dużą frajdę. Bardzo smakowało.
      Attached Files

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12706

        #18
        To piwo z górnofrankońskiego Hallerndorfu pojawia się tu i ówdzie w Polsce.
        Nadal 5% alk, nadal to samo opakowanie. Chmiel Tettnanger

        Słodowy aromat (słodowy z owocowym suszem, nieco maślanego karmelu, minimalny chleb), chmielowe muśnięcie. W smaku też susz owocowy, tony prażone, trochę karmelu, lekki chmiel, goryczka długa, wzrastająca i długa na finiszu (generalnie łagodna, ale chyba ciut powyżej kellerowej średniej). Nadal fajne i nadal jak na styl klarowne.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X