Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kamień
Wyświetlenie odpowiedzi
Park & Bellheimer, Valentins Weissbier
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedziMam bardzo mocny aromat kolendry (kolendra zresztą wyraźnie widnieje w składzie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziGdzie widnieje?? Jak to się ma do Reinheitsgebot'a?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzia od kiedy prawo czystości obowiazuje Ukraińców?
Comment
-
-
Piwo zakupione w Lubelskim Plusie za rewelacyjna cenę 2.99.
Kolor - bardzo ładny, pomarańczowy trochę ciemniejszy niż w innych jasnych pszenicach, bardzo mętny jak dla mnie 5.0
Zapach - całkiem niezły charakterystyczny dla pszenicznych choć mógł by być bardziej wyrazisty 4.5
Piana - potężna czapa na początku, długo się utrzymuję, resztki zostają do końca 5
Smak - pierwsze wrażenie to goryczka chyba za dużo chmielu użyto jak na pszenice, potem do głosu dochodzą pszeniczne nuty ale są za słabe choć cały czas obecne w tym piwie 4
Nasycenie - nie jest za duże wydaję mi się, ze powinno być większe 4
Opakowanie - dosyć standardowe 4
Podsumowując piwo to jest naprawdę fajne i ciekawe wart zakupu a w stosunku ceny do jakości jest rewelacyjne, na pewno nie jest w czołówce pszenic tylko gdzieś pośrodku ale dzięki cenie może stać sie piwem które zwiększy spożycie pszenicy, pozostaje tylko czekać aż jakiś nasz browar zaoferuje podobny produkt w podobnej cenie.
Comment
-
-
Najwyraźniej mają bardzo nierówne warki, bo ja właśnie piję je kolejny raz i nie zamienił bym jednej butelki Valentinsa za całą kratę pierwszego Ciechana.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Muszę to potwierdzić - mają b. nierówne warki. Piłem już takie, które mi smakowały bardziej od Franciszkanerów, a były i takie, które wypiłem bez szczególnej przyjemności jaką daje szklanica hefeweizena. Ale jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby mi kompletnie nie smakowało.
Comment
-
-
Sieć sklepów Plus ma zostać kupionych za około pół roku przez Biedronkę. Czy Valentins się ostanie, niewiadomo. W każdym razie trza zrobić zapasy.
U mnie przed nowym rokiem była promocja 2,29 za butelkęLast edited by jacer; 2008-01-11, 09:39.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Kupiłem na promocji pół kartonu w olsztyńskim Plusie z myślą przydźwigania go do wawy ale piwo to okazało się tak pyszne że kolejnego dnia musiałem ponowić zakup
Miło było zobaczyć, że ostatniego dnia promocji ostało się ledwo kilka butelek, znaczy że niektórzy wiedzą co dobre...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Z dniem dzisiejszym sklepy Plus zostały zamknięte. Tym samym dostęp do tego piwa ustał. Niestety nie zdążyliśmy zrobić ze znajomymi zapasów.Last edited by jacer; 2008-10-06, 21:31.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziZ dniem dzisiejszym sklepy Plus zostały zamknięte. Tym samym dostęp do tego piwa ustał. Niestety nie zdążyliśmy zrobić ze znajomymi zapasów.
ja jeszcze kartonik kupiłem, ostatni... Może Lidl by się postarał i jakieś wprowadził do oferty?
Comment
-
Comment