Krug-Bräu, Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • karol1000
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.09
    • 1823

Byłem dość mocno zaskoczony barwą piwa po przelaniu do kufla

barwa: ciemny brąz z rubinem
    piana: ładna, wysoka, drobne i średnie pęcherze, lepi się na szkło
    zapach: słodowy, lekko karmelowy, ziemisty
    smak: niestety dosyć płaski i wodnisty, słód trochę karmelu, lekka goryczka z ziemistymi nutkami, bez wyrazu
    Średniak
    LP

Comment

• wpadzio
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2011.06
      • 2650

Barwa ciemnobursztynowa do wiśniowo-miedzianej. Klarowna.
      Białobeżowa, niejednorodna piana, o krótkiej trwałości. Znaczne krzaczki na ściankach i ledwo szumowinka na powierzchni po kilku minutach.
      Aromat nieznaczny, ze słodowymi nutami oraz karmelowo-kawowymi odcieniami w tle. Niestety wyczuwam także delikatną kiszonkę.
      Smak jest mocno wodnisty, o niskim poziomie słodowości. Posmaki słodowe lekko ziarnisto-chlebowe. Goryczka prawie nie istnieje. Nieco karmelu na osłodę. Na podniebieniu zostaje specyficzny słodzikowo-melanoidynowy posmak. Treściwość prawie żadna.
      Nagazowanie jest jednym z nielicznych prawidłowych elementów.
      Butelka euro, z nawet ładną okleiną w przaśnym niemieckim stylu graficznym. Brakuje tylko gdzieś z tyłu jelenia na rykowisku Kapsel z podobną symboliką.

No... Panie..., jeśli to ma mieć ze 12 Plato i 5,0 alko to... "ja jestem King Bruce Lee Karate Mistrz ♪ ♪ ♪ ♪...."
      Straszna słabizna. Od czasu gdy przez pomyłkę wypiłem wodę po różach, stojących przez tydzień w jednej z moich szklanek do piwa, nie trafiłem gorszej lury. 5 w skali 1-10, i tylko dlatego tak dużo, że ten jeleń co go nie ma...
      Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
      Serviatus status brevis est
      3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio
        Od czasu gdy przez pomyłkę wypiłem wodę po różach, stojących przez tydzień w jednej z moich szklanek do piwa, nie trafiłem gorszej lury.
        Odnoszę wrażenie, że - podobnie, jak większość wielkich odkrywców i wynalazców - odkryłeś (wynalazłeś?) kolejną, póki co, niezagospodarowaną, niszę rynkową - piwo (po)różane!!! Rewolucjoniści, do dzieła, bo Was Bearnard wyprzedzi!

Comment

• Javox
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2009.11
          • 6352

Zapomniałem że już piłem to piwo i trafiło na stół.
          Nie zauważyłem że mimo napisu lager jest to raczej ciemny lager.
          No ale cóż wiele lat minęło więc jest materiał porównawczy.

Alko 5,0%

Piana - sporo na początku potem pełna warstewka.
          Lacing - sporo.
          Gaz - lekki.
          Barwa - klarowny, jasny brąz.
          Aromat - gorzkawo i ciut karmelowo.
          Smak - lekko słodkie, gorzkawe, posmaki jak z ciemnych suszy owocowych, lekka goryczka.

No niby niezłe z tym, że ja nie przepadam za czymś podobnym do rżniętego lagerka
          Dla amatorów ciemniejszych lagerów może być nawet hitem

Attached Files

Comment

Przetwarzanie...