Mauritius, Perlenbacher Premium Pils
Collapse
X
-
Dziś zakupiłem w Lidlu za 2,29. Wypiłem ze smakiem - dobrze wyczuwalna goryczka, słodowo-chmielowy smak. Za tą cenę naprawdę warto
Niestety - obniżka 10 % obowiązująca w tym tygodniu w tej sieci nie obejmuje napojów alkoholowychOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Bardzo dobre piwko o barwie jasno-złotej . Ilość gazu bardzo dobrze wymierzona . Smak delikatnie chmielowy i lekką goryczką doskonale sie uzupełniają . Buteleczka bardzo ładna (bezzwrotna) z prostą etykietką która zachęca .Cena jak na ten smak odpowiednia . Dodatkowym plusem tego piwa jest kapsel którego możemy odkręcić Dobrze dla tych którzy nie mają przy sobie otwieracza . Polecam i Pozdrawiam.Comment
-
Nie jestem miłośnikiem jasnych piw, ale to jest całkiem przyzwoite. Piana szybko opada i pozostaje minimalny kożuch. Wysycenie jest na dobrym poziomie. Smak chmielowy, goryczka delikatna. Do tego niska cena. Śmiało można kupować zamiast polskich, koncernowych browarów,Comment
-
Wypiłem wczoraj na szybko, po pierwszej w tym roku wycieczce rowerowej. Muszę powiedzieć, że nie ma się do czego przyczepić. Wyraźny smak z nieprzesadną goryczką, może trochę za bardzo gazowane. Nie pozostawia w pamięci nic, co by zwalało z nóg, ale jest to naprawdę przyjemne piwo.Comment
-
Jakiś czas temu (mam nadzieję, że wciąż...) Perlenbacher dostępny był w "poręcznych" kartonikach po 8 sztuk przez co cena za butelkę plasowała się w okolicach 2 zł.
Bezwzględnie stosunek jakość/cena wciąż jest atutem nie do pobicia jeśli chodzi o Perlenbachera. Nawet ten przeraźliwie blady kolor piwa jakby nabiera dzięki temu rumieńców.Zôpadny KaszëbaComment
-
Aromat: dość przyjemny: słodowy, lekko chmielowy, "koncernowy". Lekka nutka siarki.
Piana: niewysoka, gęsta, dość trwała
Barwa: słomkowa, klarowne
Smak: koncernowa słodowość wykończona nieszczególnie przyjemną goryczką
Goryczka: nisko-średnia, tępa, nieprzyjemna
Odczucie w ustach: wytrawne, mocno nagazowane, nieco sciąganiące
Ogólne wrażenie: nic specjalnego, poprawny koncerniak. Lekko inny niż reszta: wytrawny, z goryczką .Last edited by coder; 2013-05-01, 12:27.Comment
-
Plotki o tym, jak to Perlenbacher deklasuje konkurencję jeśli chodzi o relację jakość/cena sprawiały, że już dawno chciałem spróbować tego piwa. Cóż, bezpośrednie spotkanie pozwoliło zweryfikować mit Perlenbachera. Ot, lekko słodkawy, umiarkowanie treściwy lager. Podobno warzone jest w różnych browarach i partie różnią się smakiem. Jakoś niespecjalnie mi zależy, by to weryfikowaćPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Plotki o tym, jak to Perlenbacher deklasuje konkurencję jeśli chodzi o relację jakość/cena sprawiały, że już dawno chciałem spróbować tego piwa. Cóż, bezpośrednie spotkanie pozwoliło zweryfikować mit Perlenbachera. Ot, lekko słodkawy, umiarkowanie treściwy lager. Podobno warzone jest w różnych browarach i partie różnią się smakiem. Jakoś niespecjalnie mi zależy, by to weryfikowaćComment
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
-
Nadal z chęcią poznam co w budżecie 4 PLN warto wziąć pod uwagę - mi przychodzi do głowy znacznie trudniej dostępne Zawiercie bursztynowe i właściwie tyle.Comment
-
Jeśli decyduję się na butelkę (a częściej wybiorę wizytę w lokalu z piwem beczkowym) to moim dyżurnym piwem jest Švyturys Baltas - szerzej rozpowszechniany w brandingu Okocim PszeniczneLast edited by docent; 2013-05-31, 14:13.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment