Mauritius, Perlenbacher Premium Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kicerator
    ...zamiast Szóstki Weidera robie Szóstke Perlenbachera
    W tym samym celu??? Z takim samym efektem???

Comment

• jacekwerner
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 2846

Dziś zakupiłem w Lidlu za 2,29. Wypiłem ze smakiem - dobrze wyczuwalna goryczka, słodowo-chmielowy smak. Za tą cenę naprawdę warto
      Niestety - obniżka 10 % obowiązująca w tym tygodniu w tej sieci nie obejmuje napojów alkoholowych
      Ochotnicza Straż Piwna
      BAZA = 7446

Comment

• MlodyPiwosz
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.04
        • 73

Bardzo dobre piwko o barwie jasno-złotej . Ilość gazu bardzo dobrze wymierzona . Smak delikatnie chmielowy i lekką goryczką doskonale sie uzupełniają . Buteleczka bardzo ładna (bezzwrotna) z prostą etykietką która zachęca .Cena jak na ten smak odpowiednia . Dodatkowym plusem tego piwa jest kapsel którego możemy odkręcić Dobrze dla tych którzy nie mają przy sobie otwieracza . Polecam i Pozdrawiam.

Comment

• sasser
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2012.07
          • 107

Nie jestem miłośnikiem jasnych piw, ale to jest całkiem przyzwoite. Piana szybko opada i pozostaje minimalny kożuch. Wysycenie jest na dobrym poziomie. Smak chmielowy, goryczka delikatna. Do tego niska cena. Śmiało można kupować zamiast polskich, koncernowych browarów,

Comment

• wit
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2012.12
            • 144

Wypiłem wczoraj na szybko, po pierwszej w tym roku wycieczce rowerowej. Muszę powiedzieć, że nie ma się do czego przyczepić. Wyraźny smak z nieprzesadną goryczką, może trochę za bardzo gazowane. Nie pozostawia w pamięci nic, co by zwalało z nóg, ale jest to naprawdę przyjemne piwo.

Comment

• Nadodrzak
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2011.04
              • 73

Jakiś czas temu (mam nadzieję, że wciąż...) Perlenbacher dostępny był w "poręcznych" kartonikach po 8 sztuk przez co cena za butelkę plasowała się w okolicach 2 zł.

Bezwzględnie stosunek jakość/cena wciąż jest atutem nie do pobicia jeśli chodzi o Perlenbachera. Nawet ten przeraźliwie blady kolor piwa jakby nabiera dzięki temu rumieńców.
              Zôpadny Kaszëba

Comment

• coder
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.10
                • 1347

Aromat: dość przyjemny: słodowy, lekko chmielowy, "koncernowy". Lekka nutka siarki.

Piana: niewysoka, gęsta, dość trwała

Barwa: słomkowa, klarowne

Smak: koncernowa słodowość wykończona nieszczególnie przyjemną goryczką

Goryczka: nisko-średnia, tępa, nieprzyjemna

Odczucie w ustach: wytrawne, mocno nagazowane, nieco sciąganiące

Ogólne wrażenie: nic specjalnego, poprawny koncerniak. Lekko inny niż reszta: wytrawny, z goryczką .
                Last edited by coder; 2013-05-01, 12:27.

Comment

• beerserk
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2012.05
                  • 47

Zaskakujące dobre piwo do którego z przyjemnością wracam. W moim rankingu przegrywa wprawdzie zarówno z Koenigiem jak i Bittburgerem, które de facto uważam za sweet spot budżetowych lekkich pilsów. Twist-off zdecydowanie na plus.

Comment

• docent
                    • 2002.10
                    • 5205

Plotki o tym, jak to Perlenbacher deklasuje konkurencję jeśli chodzi o relację jakość/cena sprawiały, że już dawno chciałem spróbować tego piwa. Cóż, bezpośrednie spotkanie pozwoliło zweryfikować mit Perlenbachera. Ot, lekko słodkawy, umiarkowanie treściwy lager. Podobno warzone jest w różnych browarach i partie różnią się smakiem. Jakoś niespecjalnie mi zależy, by to weryfikować
                    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• beerserk
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2012.05
                      • 47

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
                      Plotki o tym, jak to Perlenbacher deklasuje konkurencję jeśli chodzi o relację jakość/cena sprawiały, że już dawno chciałem spróbować tego piwa. Cóż, bezpośrednie spotkanie pozwoliło zweryfikować mit Perlenbachera. Ot, lekko słodkawy, umiarkowanie treściwy lager. Podobno warzone jest w różnych browarach i partie różnią się smakiem. Jakoś niespecjalnie mi zależy, by to weryfikować
                      Z ciekawości co z bezpośredniej konkurencji cenowej (ok. 2 PLN) bierzesz pod uwagę?

Comment

• docent
                        • 2002.10
                        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerserk
                        Z ciekawości co z bezpośredniej konkurencji cenowej (ok. 2 PLN) bierzesz pod uwagę?
                        Dokładam prawie drugie tyle i biorę coś, co mi smakuje. Za 2 pln nie napiję się odpowiadającego mi piwa
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• beerserk
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2012.05
                          • 47

Dokładam prawie drugie tyle i biorę coś, co mi smakuje. Za 2 pln nie napiję się odpowiadającego mi piwa
                          Nadal z chęcią poznam co w budżecie 4 PLN warto wziąć pod uwagę - mi przychodzi do głowy znacznie trudniej dostępne Zawiercie bursztynowe i właściwie tyle.

Comment

• docent
                            • 2002.10
                            • 5205

Nadal z chęcią poznam co w budżecie 4 PLN warto wziąć pod uwagę - mi przychodzi do głowy znacznie trudniej dostępne Zawiercie bursztynowe i właściwie tyle.
                            Jeśli decyduję się na butelkę (a częściej wybiorę wizytę w lokalu z piwem beczkowym) to moim dyżurnym piwem jest Švyturys Baltas - szerzej rozpowszechniany w brandingu Okocim Pszeniczne
                            Last edited by docent; 2013-05-31, 14:13.

Comment

• beerserk
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2012.05
                              • 47

Jeśli decyduję się na butelkę (a częściej wybiorę wizytę w lokalu z piwem beczkowym) to moim dyżurnym piwem jest Švyturys Baltas - szerzej rozpowszechniany w brandingu Okocim Pszeniczne
                              apples and oranges...
                              czyli ani w budżecie ani w stylu
                              Last edited by beerserk; 2013-05-31, 14:27.

Comment

• docent
                                • 2002.10
                                • 5205

apples and oranges...
                                czyli ani w budżecie ani w stylu
                                Nikt nie wspominał o stylu. Chyba nie traktujesz Bursztynowego Zawiercia jako lagera?

Comment

Przetwarzanie...