Piwo nadal trzyma poziom, za 2,29zł dostajemy lekkiego pilsika, z przyjemną, delikatną goryczką, chmielowym zapachem i niewielką pianką. Piwo to w tym przedziale cenowym jest jedną z lepszych propozycji. Jeśli ktoś zna lepsze, niech się wypowie.
Perlenbacher to bardzo dobry Pils szczególnie jak sie kupi 18 butelek w cenie 1,67zł za butelkę.
Zawsze jak jest promocja w Lidlu to chętnie kupuję.
Jest chmiel, średnia odpowiednia do Pilsa goryczka, treściwe a nie żadne siki.
Naprawdę ale nie znam koncerniaka który by mu dorównywał i to w podobnych cenach.
Pytam się jak Niemcy to robią że wszystkim się opłaca a w dodatku dostajemy dobry produkt ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre
Pojawił się też keg za 35zł. W moim Lidl'u jeszcze trzy stoją.
Zawsze mnie to dziwiło - keg 5 litrów wiec - cena za 0,5 litra w kegu 3,50 w butelce 2,29.
Jak sprzedają w większej objętości to powinno być taniej, a nie drożej...
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Jest zagadka, najtaniej teraz wychodzi ten 18-pak. Mogłoby to mieć sens, jeśli piwo byłoby dostępne tylko w kegu, jak np. jakiś czas temu Oktoberfest, ale nawet ten Oktoberfest był za 29,90.
Niestety ale dominujący aromat zielonej butelki w moich ustach to piwo dyskwalifikuje.
I nie mogę nie odnieść się do kondycji lidla, który wg słów kolegi z X 2015 miał uciec z Polski. Lidl ma się dobrze a nawet lepiej, wybitnie służy mu ustawa o zakazie handlu w niedziele
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marqqq
Może ten pils nie powala na kolana, ale jest lepszy niż Tatra "pils"
Pijcie póki jest. w końcu PIS ma władzę i niemiecki Lidl zamknie wszystkie sklepy i ucieknie.
Perlenbacher przybył do Polski w puszkach: 0,5l (promo - 1,99zł) i 0,33 (promo- 1,49zł).
Świetny Pils, choć mam wrażenie, że ta warka do 12/2019 troszkę zajeżdża diacetylem. Goryczka mocna, lekko zalegająca, ale fajna, ja taką lubię. Bardzo ładnie się to wypija
Męczące, ciężkie, izomeryzowany ekstrakt chmielu głównie z wodą i gazem. Nie miałem większych oczekiwań, ale za tę cenę myślałem, że na ognisko czy coś byłoby ok; na szczęście kupiłem jedno i najmniejsze, a na ognisko, jeśli padnie temat piwny, biorę nasze.
Comment