Na szczęście wiem czego szukac i jak to wygląda, bo dostałem z browaru komplecik etykiet
Köstritzer, Schwarzbier
Collapse
X
-
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
-
Całkiem niegłupi ciemniak. Dosyć wytrawny, goryczka na miejscu. Obiektywnie 5-
Jednak subiektywnie, a o to tu przecież chodzi, ja, podobnie jak Grzech, lubię wyczuć chociaż małą nutkę słodyczy w ciemniaku. No chyba że jest to porter o odpowiednim voltażu, wtedy nie.
Krótko: nie jest to dla mnie jakieś super-hiper piwo, a jedynie po prostu dobre. 4-Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
mnie w ciemnych nie odpowiada zbytnia słodycz, więc Koestritzer jest dla mnie piwem, które mi przypadło do gustu
(kto powiedział że ciemne piwo ma być słodkie?)- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Bardzo dobry ciemniaczek. Ode mnie dostaje pełne 5. Szkoda, że to tylko 0,33l.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
po reklamie na DSF (target docelowy - kobiety) spodziewałem się, iż będzie to karmelek, albo słodki ciemniak jak np. Hubertus Dunkel, a tu całkiem miłe rozczarowanie - pozbawiony o połowę voltażu porterek. wiecej takich! osobiście przypominał mi Guinnessa sprzed lat (a ponieważ było to daaawno mogę się mylić). ocena 4,5.
Comment
-
-
e-prezes napisał(a)
...target docelowy...
A co do piwa jakimś cudem go jeszcze nie piłam, nawet nie wiem, czy można je dostać we Wrocu - hm, kłania sie wycieczka do Piwosza, dawno tam nie byłam No i szczęściarze z Was, Poznaniaki, że Wam takie piwka leją z kija, we Wrocku mozna ewentualnie po nieboskich cenach dostać Murphy's lub Guinessa....
Comment
-
-
nie jestem fanem porterow(choc zywiecki bardzo mi smakowal)dlatego tez mowie stanowczo NIE!kupilem toto raz i po pierwszym lyku mialem ochote (puszka to byla moze dlatego ?eee..chyba nie..)toto wypier.....najdalej jak mozna.co tez po jakis trzech lykach zrobilem..naprawde nikt mnie nie przekona do picia spalonego asphaltu!karmel im sie WYBITNIE przypalil i dlatego tez nigdy wiecej nie wezme tego do ust,ale jezeli komus smakuje to
Comment
-
-
No cóż,są gusta i guściki.Jeden lubi zimne piwo,a inny zimne kobiety
Po prostu do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć(bez urazy).Wiem to po sobie.Robię różne rzeczy,o których kiedyś bym nie pomyślał.
Jeszcze kilka lat temu nie myślałem że będę uwielbiał ciemne piwa,portery i pszeniczniaki.A jednak.
Wszystko przed tobą!Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
Na początek się oczywiście czepię - jak już używasz języków obcych, to nie rób masła maślanego
Marusia napisał(a)
A co do piwa jakimś cudem go jeszcze nie piłam, nawet nie wiem, czy można je dostać we Wrocu - hm, kłania sie wycieczka do Piwosza, dawno tam nie byłam No i szczęściarze z Was, Poznaniaki, że Wam takie piwka leją z kija, we Wrocku mozna ewentualnie po nieboskich cenach dostać Murphy's lub Guinessa....Ostatnia zmiana dokonana przez yendras; 2002-11-04, 16:04.
Comment
-
Comment