nie sądziłem że coś jeszcze mam z tego browaru, ale to przez dziwną polityke etykieciarską - przez 10 min. próbowaliśmy ustalić czy to ten sam browar, który warzył poprzednio spżywanego ciemniaka - bo wizualnie etykiety różnią się diametralnie - a wszczególności takie elementy jak logo i nazwa (o zgrozo także), etc
Alc. 5.3% / standardowa butelka Euro 0.5l.
Kolor słomkowy, na wskroś klarowny. Zapaszek chmielowy z odrobiną słodowści. Piana mizerna jak w polskich koncerniakach wysycenie w porządku. W smaku dominuje chmielowość, ze słodową podstawą. Ogólnie bez większych uniesień i nieco ciężkawe.
Było to czwarte piwko z Herzogenaurach które dzięki Piwowarowi miałem okazję spożywać (dzięki!).
inne produkty browaru:
Herzogenauracher Bock
Hefe Rauchbier
Hellers Schwarzes
Przy Rauchbierze do odnalezienia również kilka zdań od piwowara na temat browaru
Alc. 5.3% / standardowa butelka Euro 0.5l.
Kolor słomkowy, na wskroś klarowny. Zapaszek chmielowy z odrobiną słodowści. Piana mizerna jak w polskich koncerniakach wysycenie w porządku. W smaku dominuje chmielowość, ze słodową podstawą. Ogólnie bez większych uniesień i nieco ciężkawe.
Było to czwarte piwko z Herzogenaurach które dzięki Piwowarowi miałem okazję spożywać (dzięki!).
inne produkty browaru:
Herzogenauracher Bock
Hefe Rauchbier
Hellers Schwarzes
Przy Rauchbierze do odnalezienia również kilka zdań od piwowara na temat browaru
Comment