Hans Heller, Hell Export

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23902

Hans Heller, Hell Export

nie sądziłem że coś jeszcze mam z tego browaru, ale to przez dziwną polityke etykieciarską - przez 10 min. próbowaliśmy ustalić czy to ten sam browar, który warzył poprzednio spżywanego ciemniaka - bo wizualnie etykiety różnią się diametralnie - a wszczególności takie elementy jak logo i nazwa (o zgrozo także), etc

Alc. 5.3% / standardowa butelka Euro 0.5l.

Kolor słomkowy, na wskroś klarowny. Zapaszek chmielowy z odrobiną słodowści. Piana mizerna jak w polskich koncerniakach wysycenie w porządku. W smaku dominuje chmielowość, ze słodową podstawą. Ogólnie bez większych uniesień i nieco ciężkawe.

Było to czwarte piwko z Herzogenaurach które dzięki Piwowarowi miałem okazję spożywać (dzięki!).

inne produkty browaru:

Herzogenauracher Bock
    Hefe Rauchbier
    Hellers Schwarzes

Przy Rauchbierze do odnalezienia również kilka zdań od piwowara na temat browaru
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • Piwowar
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 2554

Po odejściu starego "Braumeistra" na rentę, browar w Herzogenaurach przejęła córka właściciela, która zaprowadziła radykalne zmiany. Jest to młoda dziewczyna, która niedawno zrobiła dyplom mistrza i prowadzi browar według swojego uznania. Niestety piwa wędzonego już nie ma, aktualnie jest tylko Pils, Schwarzbier i Festbier, w sezonie możliwy jest Bock. Mieszkańcy okolic jak na razie nie są zbytnio zachwyceni zmianami, ale zobaczymy co przyniesie czas.
    Archiwum piwne

Poznaj
    http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
    Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
    Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

• piwowar2
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2001.11
      • 588

Tak sie sklada, ze wczoraj bylem 2 razy w Herzogenaurach(1 raz na rowerze, potem z rodzina, byl tam festyn sredniowieczny) i pilem beczkowy Festbier. Calkiem przyjemne piwko, ale zadna relewacja. Jak by nie informacja, ze to Festbier, pomyslal bym, ze to byly Hellbier.

Comment

• piwowar2
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2001.11
        • 588

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwowar
        Niestety piwa wędzonego już nie ma, aktualnie jest tylko Pils, Schwarzbier i Festbier, w sezonie możliwy jest Bock. Mieszkańcy okolic jak na razie nie są zbytnio zachwyceni zmianami, ale zobaczymy co przyniesie czas.
        Kiedys ten browar mial ze 8 rodzaji piwa rownoczesnie, dochodzily do tego sezonowe. Mimo wszystko, browar nie zniknal, co czesto sie zdarza z braku (zainteresowanego) potomstwa.

Comment

Przetwarzanie...