Mocne piwo niemieckie, baaaardzo wyraźny smak alkoholu - jest go wg opisu na opakowaniu aż 12%. Niestety niezbyt smaczne - smak słodko- alkoholowy zabija wszystkie inne, takoż zapach. Idealne dla amatorów szybkiego doprowadzenia się do stanu nieważkości. Czarna puszka z białym misiem i wyraźnym ostrzeżeniem "Extra strong". Informacji o ekstrakcie brak (kogo to obchodzi?). Kupiłem w Tesco.
Darguner, Bear Beer Extra Strong 12%
Collapse
X
-
Piwo zakupione w Klifie, dość długo się do niego zabierałem z racji potężnego woltażu, ale w końcu nastąpiła ta chwila.
Kolor - zwykłego pilsa, nieco za jasny jak na taką moc (więc i ekstrakt zapewne).
Piana - O dziwo dość trwała - po nalaniu przez długi czas utrzymywał się kożuszek, ładnie osadza się na szkle.
Zapach - Na początku alkoholowy, w tle dają się wyczuć owoce i coś podobnego do miodu. W sumie nawet dość przyjemny.
Smak - Wiele się po tym piwie nie spodziewałem, i wiele nie dostałem. Od początku czuć dużą moc tego piwa - początkowo lekko piecze w język, następnie jest bardzo mocno słodkie, ulepkowate wręcz. Ta słodycz wręcz gryzie w gardło i skleja usta jakby miało się w ustach lizaka. Gdzieś w tle czuć coś jakby chmiel, goryczka raczej niewyczuwalna. Ogólnie ciężko dopić.
Nagazowanie - Słabe, prawie niewyczuwalne, ale z drugiej strony większa ilość gazu w połączeniu z "ciężarem" piwa byłaby chyba zabójcza...
Opakowanie - Puszka 0,5, nie ma informacji o ekstrakcie, jest za to informacja o producencie. Ogólnie taka sobie, z wyróżniającą się informacją o zawartości alkoholu.
Piwo - koszmarek, strasznie ciężkie, ale trzeba mu przyznać że dobrze rozgrzewa. Jednak 0,5 litra to zdecydowanie za dużo, ja już po 1/5 szklanki miałem dość.
I jeszcze jedno - należałoby zmienić nazwę tematu na Bear Beer Extra Strong, bo ten sam browar warzy też piwo Bear Beer o innych parametrach.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wojtek16 Wyświetlenie odpowiedziCzy wie ktoś gdzie jest ono dostępne?2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Może być w tesco, auchan albo intermarche. Tak mi się zdaje, że w tych sklepach je widywałem, ale nie mam 100% pewności.
Comment
-
Comment