Jak podaje wytworca:
11.8% ekstr.
4.8%alc.
Piwo z dosc spora zawiesina drozdzowa, gorna fermentacja.
Piana poczatkowo wysoka, ale dosc predko opada do niewielkiego korzuszka. CO2 niewiele. Kolor jak na zdjeciu.
Zapach przyjemny, drozdzowo- chmielowy.
Smak: twardy orzech do zgryzienia. Na moje oko(poza tym ile razy warza w tygodniu, nikt tam nie byl w stanie wiecej nic powiedziec w ktores sobotnie poludnie), to piwo lane bezposrednio z tanka, stad sporo drozdzy wyczuwalnych w zapachu, i smaku. Mocno nieklarowne. Goryczka delikatna, w porownaniu do innego (Schönitzer Pils). Piwo chyba specjalnie niewylezakowane, aczkolwiek smakowite.
Pieknie sie prezentowalo w ciekawej szklance browaru, dedykowanej do tego piwa.
Wiecej o browarze i innych piwach tam warzonych(Pils, Dunkel) wkrotce.
11.8% ekstr.
4.8%alc.
Piwo z dosc spora zawiesina drozdzowa, gorna fermentacja.
Piana poczatkowo wysoka, ale dosc predko opada do niewielkiego korzuszka. CO2 niewiele. Kolor jak na zdjeciu.
Zapach przyjemny, drozdzowo- chmielowy.
Smak: twardy orzech do zgryzienia. Na moje oko(poza tym ile razy warza w tygodniu, nikt tam nie byl w stanie wiecej nic powiedziec w ktores sobotnie poludnie), to piwo lane bezposrednio z tanka, stad sporo drozdzy wyczuwalnych w zapachu, i smaku. Mocno nieklarowne. Goryczka delikatna, w porownaniu do innego (Schönitzer Pils). Piwo chyba specjalnie niewylezakowane, aczkolwiek smakowite.
Pieknie sie prezentowalo w ciekawej szklance browaru, dedykowanej do tego piwa.
Wiecej o browarze i innych piwach tam warzonych(Pils, Dunkel) wkrotce.
Comment