Tylko jedno słowo: REWELACJA
Paulaner, Salvator
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
adam16 napisał(a)
Tylko jedno słowo: REWELACJABrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
mhm...
naprawdę? właśnie go testuję i jest dobry, ba ciut lepszy niż dobry, ale żeby rewelacja, że już nie wspomnę o REWELACJI
dla formalności: zakupione w Świat Piwa na Długiej w Krakowie za 4 zł + paczka orzeszków w prezencie
ocena: 4+
Comment
-
-
Dla mnie jednak REWELACJA, jeśli pozwolisz.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
But. 0.5 l czeska, alk. 7.5%, ekstr. 18.3%
Ciemnobursztynowe, piana na poczatku drobnobabelkowa ale szybko opada do zera, zapach mocno slodowy, az slodki. W smaku pierwsza nuta slodowo-syropowa, dla mnie za ulepkowata, posmak troche bardziej zrownowazony z wchodzaca minimalna goryczka ale i tak z przewaga slodu. Moim zdaniem ten kozlak smakuje jakby mial nie 18% ekstraktu ale ze 28% czyli powiedzmy porownywalnie do EKU 28 . Mimo to plusem jest brak smaku spirytu mimo duzej mocy. Oceniam na 3.5/4-Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Kupiony w rybnickich Alkoholach Świata po idiotycznej cenie - 7,5 zł za buteleczkę 0,33 l. Musiałem jednak spróbować czytając te wybuchy entuzjazmu i już wiem, że było warto - Salvator jest pyszny. Bardzo zrównoważony smak - słodycz przełamana mocną goryczką. No a te owocowe nutki w zapachu... CUDO!
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Cóż mi niestety nie podeszło. Moim zdaniem porównanie z jurandowskim Koźlakiem jak najbardziej na miejscu. Ponieważ nie jestem smakoszem, to gdyby mi ktoś zrobił test ślepy miałbym trudności z rozpoznaniem.
Kolor jasna herbata, niewiele ciemniejsza niż np. w Kaprze. Piana bez rewelacji, nasycenie CO2 dośc niskie. Zapach, czuć nuty alkoholowe, nie lubię tego. Smak również czuć alkohol, w podobny sposób jak w Koźlaku, czy Kaprze właśnie, nie wali ordynarnie spirytem po kubkach smakowych, jak w niektórych piwach, ale zdecydowanie czuć jego moc. Innych ciekawych smaków się nie doszukałem. Generalnie, chyba bocki nie dla mnie. Może w zimie, po przyjściu z mrozu, nawet lekko cieplejsze niż 10C byłoby niezłe - rozgrzewałoby.
Comment
-
-
Nie spodziwałem się, że Paulaner tak pozytywnie mnie zaskoczy. Nawet Roggen nie wzbudził u mnie takiego entuzjazmu jak Salvator. Może podszedł mi tak bardzo dlatego, że piłem go w Wielkim Poście, czyli zgodnie z intencją twórców tego gatunku
Kolor herbaciany, transparentny (szczerze mówiąc spodziewałem się ciemniejszego). Zapach słodowo - karmelowy. Smak intensywny i gęsty, z solidnym słodem (choć nie słodki sensu stricto) i fantastycznym chlebowym posmakiem. Wyraźnie czuć moc tego piwa, chociaż alkohol jest niewyczuwalny. Znakomite
but. 0,5l (NRW) / cena 0,79 EUR
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamilBut. 0.5 l czeska, alk. 7.5%, ekstr. 18.3%
Ciemnobursztynowe, piana na poczatku drobnobabelkowa ale szybko opada do zera, zapach mocno slodowy, az slodki. W smaku pierwsza nuta slodowo-syropowa, dla mnie za ulepkowata, posmak troche bardziej zrownowazony z wchodzaca minimalna goryczka ale i tak z przewaga slodu. Moim zdaniem ten kozlak smakuje jakby mial nie 18% ekstraktu ale ze 28% czyli powiedzmy porownywalnie do EKU 28 . Mimo to plusem jest brak smaku spirytu mimo duzej mocy. Oceniam na 3.5/4-
Woltaż tym razem podany 7.9%.
Zapach teraz odebrałem jako słodowy i mocno owocowy, wcale nie za słodki, malo palony jak na koźlaka.
W smaku słód, paloność, karmel, owoce i całkiem wyraźna owocowa goryczka w dobrych proporcjach, pod koniec picia dochodzi trochę alkoholu.
Tym razem mi całkiem nieźle podszedł. Widać się wyrobiłemLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
a zgodze sie z kolega w zasadzie we wszystkim pzoa zapachem ktory mi troszke orzechami trąci, co ejst jak dla mnie plusem w tym piwku . rewelacyjny kolor przede wszystkim! malo ktory doppelboczek mzoe sie takim pochwalic. mocna herbata z nuta czerwieni w tle. polecam zdecydowanie kazdemu wielbicielowi wyzszej zawartosci alkoholu . inna rzecz ze bywam w niemczech raz na 2 tygodnie od poltora roku i dopiero sie na to piwo nadzialem. naprawde polecam!wiele jest dobrych piw na tym świecie... czy starczy życia by ich wszystkich spróbować???
Comment
-
-
Bardzo godny "dubeltowy" koźlak.
Piękny, rubinowoczerwony, lekko wpadający w "mocną herbatę", kolor.
Wzorcowa piana, drobna, gęsta, powoli opada i zamienia się w elegancki kożuszek. Głęboki, słodowy zapach z palonymi nutami - bardzo obiecujący.
Smak potwierdza to, co obiecuje zapach, nawet z przewagą "dymu", który zdominował smak słodu.
Drobniutkie bąbelki pojawiają się przez cały czas picia piwa, świetnie podkreślając smak.
Etykieta stylowa, bawarsko-barokowa, dopasowana do pochodzenia i charakteru piwa.
Po prostu świetny koziołek, jeden z najlepszych, jakie miałem okazję próbować. Pojawia się w Polsce, nie jest tani, ale z pewnością swej ceny wart.
Mimo iż Paulaner nie jest w Bawarii zbyt wysoko ceniony (jak się ma ponad 600 browarów, to można trochę pogrymasić ), to nigdy nie trafiłem na jakiś niewypał. Salvator to z pewnością "wypał"!!!
Comment
-
-
-
Pogoniarz, musisz to piwo schlodzic
Wtedy nalej i zobacz co sie dzieje- dla mnie to jakas podpucha jest, to zjawisko w kuflu
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
Comment