Erdinger, Weissbier Alkoholfrei

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Erdinger, Weissbier Alkoholfrei

Czego oni tam, w tym Reichu, nie mają, nawet pszeniczniaka bezalkoholowego mają.
    Na etykiecie brak informacji o jakiejkolwiek zawartości alkoholu nic o 0,5% czy 1%, tylko napis alkoholfrei. Nie wiem czy tak bardzo frei, czy inne przepisy mają.

Kolor jak trzeba w pszeniczniaku - mętny, złocisty
    Piana - ok, ale jak na pszenicę krótkotrwała
    Nasycenie CO2 - nie pamiętam, ale raczej poprawne
    Smak - no i tu dochodzimy do meritum. Jak się zamknie oczy, to smakuje jak Lech Free, no może trochę bardziej aksamitne i mniej chmielone, ale róznica jest doprawdy niewielka. Dominuje smak typowy dla piw bezalkoholowych, identyczny jak w Lechu Free. Niestety smaków typowych dla pszenicy brak, żadnych goździków, zadnych bananów czy cytrusów. Wręcz powiedziałbym, że Lech Free jest bardziej kwaskowaty, niz ten Erdinger. Poza tym, że mało pszeniczne, to jednak wypiłem z przyjemnością i na pewno zakupię jak będę miał okazję.
    Opakowanie - etykieta w kolorze błyszczącym niebieskim (typowym dla piw bezalkoholowych) będąca kopią pozostałych etykiet Erdingerów.
    Zakupione we frankfurckim realu za 0,79 €.

Podsumowując w kategorii piwo pszeniczne -3, ale w kategorii piwo bezalkoholowe 5.
    blog.kopyra.com
  • Dreamer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 1576

No tak, słyszałem o bezalkoholowej pszenicy, ale jakoś nie miałem okazji (najsłabszego, to chyba jakiegoś "leichta" kiedyś testowałem)... Wnosząc po opisie Kopyra, nic szczególnego, choć mimo to fajnie się dowiedzieć, jak takie wynalazki smakują
    Blog: Piwna Brytania

Comment

• Latarnik
      Premium Lamplighter
      🥛🥛🥛🥛
      • 2004.06
      • 5030

A tak wygląda:
      Attached Files
      5450 kapsli z wypitych piw
      874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
      "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
      https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
      Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
      https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• kiszot
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2001.08
        • 8108

Głowy nie dam ale szklanka jakby Żywcem wyjęta z Żywca.
        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
        So von Natur, Natur in alter Weise,
        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Pogoniarz
          † 1971-2015 Piwosz w Raju
          • 2003.02
          • 7971

Przymierzałem się by zakupić te piwo,ale jeśli za "normalnego" pszenicznika miałem dać 0.67czy 0.68 €,a za bezalkoholowego 0.70€ to wybór musiał być jeden

Prawie jak Piwo
          SZCZECIN

Comment

• porek388
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2008.11
            • 213

Kolor - jasnozłoty. lekko mętny
            Piana - drobnopęcherzykowa, zwarta, ogromna, pozostaje do końca picia.
            Wysycenie: wysokie.
            Zapach: lekkie banany.
            Smak: dość łagodny nieznacznie przypominający przeniczniaka (ale niestety tylko nieznacznie) , lekka a goryczka, w miarę spożywania ujawnia sie smak charakterystyczny dla piw bezalkoholowych, choć nie jest zbyt natrętny.
            Opakowanie: butelka NRW z typową dla browaru etykietą w kolorze niebieskim.

Dobre, łagodne, orzeźwiające piwo bezalkoholowe - w kategorii piw bezalkoholowych ocena 4,5.

Cena 0,85 EUR z getrenku w Goerlitz

Comment

Przetwarzanie...
            X