Augustiner-Bräu, Heller Bock

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Augustiner-Bräu, Heller Bock

Butelka 0,5 litra euro, alkohol 7 %, eks. brak, kapsel firmowy z okazji 500-lecia browaru
    Kolor -złocisty, klarowny
    Piana - drobna, średniowysoka, trwała, 0,5 cm pianka dotrwała prawie do końca
    Zapach - słodowy z nutą chmielową i jakby ziołową, wyraźny
    Gaz - okey
    Smak - słodowy, wyraźny i mocny, słodkie, alkohol niewyczuwalny, ale czuje sie moc piwa,
    niewielka goryczką
    Dobry koźlaczek, wypiłem z przyjemnością.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 739 / 502 opisane na forum / 405 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• ariusz
      Porucznik Browarny Tester
      • 2009.06
      • 484

Nie jest latwo kupic to piwo po za Monachium. Kolor jest ciemniejszy niż Augustiner-Bräu Edelstoff, ale bardzo "jasny". Piana znika szybko, ale jak na kozlaka zaskakujaco dlugo. Smak lekko slodki. Etykietka na butelce to zloty koziol na niebieskim tle - nie może go przeoczyc. Dobre piwo, w kazdym wypadku. Polecam, jeden z moich faworytow jesli chodzi o jasne kozlaki!

Comment

• Pivotal
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2013.05
        • 671

Dawno tu nic się nie działo,więc pora odświeżyć wątek.

BARWA: Taki jaki powinien być...jasny/słomkowy. Piwo przejrzyste z pływającymi drobinkami w postaci strzępków. [4.25]
        PIANA: Biała,drobnoziarnista o średniej wysokości,obklejała szkło. [3.25]
        ZAPACH: Słodkawy. Słodowy,zbożowy i kwiatowy. [3.5]
        SMAK: Słodowy,zbożowy z lekką nutką cytrynową. Goryczka zbożowa ze słodowym dodatkiem,wyraźna i długotrwała. Piwo przyjemnie aksamitne w ustach,bez alkoholowego posmaku. [4.25]
        GAZ: Mógłby być trochę większy,ale pozostał do końca. [3]
        OPAKOWANIE: Podobne do tego na zdjęciu sibarha...z drobnymi retuszami. Ładny kapsel. [3.75]

UWAGI: Ważność do końca października 2015,wypite 4.listopada'15,a więc kilka dni po terminie. Pierwszy raz miałem okazję wypić jasnego koźlaka i nie zawiodłem się. Fajne piwo!

Comment

Przetwarzanie...
        X