Kupiłem je w hipermarkecie, kolor zółty, piana drobnoziarnista, biała,trwała,zapach słodowo-chmielowy, smak łagodny,goryczka poprawna, informacje o piwie poprawne. Typowy niemiecki średniej klasy pils
Hasseröder, Premium Pils
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rotmistrzKupiłem je w hipermarkecie, kolor zółty, piana drobnoziarnista, biała,trwała,zapach słodowo-chmielowy, smak łagodny,goryczka poprawna, informacje o piwie poprawne. Typowy niemiecki średniej klasy pils
Fotka:2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
kolor: jasnozłoty
piana: wysoka, drobnopęcherzykowa, utrzymuje się do końca
wysycenie: OK
zapach: lekko chmielowy
smak: delikatny słód i dosyć mocna goryczka chmielowa
opakowanie: OK
Dobry pils do gaszenia pragnienia. Lepsze niż Premium Export z tego browaru. Ogólnie na 4,5
Cena 0,70 EUR w getrenku w Goerlitz.
Comment
-
-
Ocena: średniej klasy środkowoniemiecki pils jest wszystkim, co trzeba powiedzieć o tym piwie.
Wypite z kija w barze w Cottbus z powodu deszczu i z dużymi obawami, okazało się całkiem porządnym, łagodnym, trochę nachmielonym lekkim pilsem. Wchodzi łatwo, choć absolutnie nudne jest.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Kolor: Jasnozłoty.
Piana: Szeleszcząca, gruboziarnista, nie opada szybko. Po 5 minutach zostaje centymetrowa warstwa. Zostawia ślady na szkle. Później znika do pierścienia.
Zapach: Chmielowy, intensywny i czysty. Po chwili w tle czuć delikatne słodowe akcenty, które później mocniej się przebijają, a pod koniec delikatne chlebowe akcenty.
Smak: Delikatny, czuć na podniebieniu delikatną i przyjemną gorycz, z czasem coraz mocniejszą, zostającą w posmaku. Po ogrzaniu podobnie jak w zapachu czuć delikatnie chlebowe akcenty.
Wysycenie: Niewielkie, ale wydaje się w normie.
Opakowanie: Butelka NRW z bażantem i motywami MŚ w piłce nożnej.
Comment
-
-
Kupione na stacji benzynowej na obwodnicy Berlina za jakieś 1,20€.
Kolor: Normalne pilsowe złoto.
Piana: Dość wysoka, ale szybko opada do mizernej warstwy, odrobina zostaje na ściankach.
Zapach: Zaskakująco słaby. Czuć troszkę chmielu i słodowości, ale bardzo mało.
Smak: Tu na szczęście jest więcej niż w zapachu, Czuć fajną, niezbyt silną słodowość, która zaraz przechodzi w goryczkę, z początku solidną, a potem trochę płaską. Pije się nieźle, ale bez uniesień.
Opakowanie: Na zdjęciu aktualna standardowa etykieta, bez żadnych motywów piłkarskich.
Uwagi: Można to piwo nazwać pilsem, ale nie jest niczym wybitnym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziNie znam się za dobrze na ptakach, ale czy to czasem nie jest cietrzew?:P
To jest zdecydowanie głuszec
JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Po dłuższej przerwie znowu skusiłem się na to piwo. Bezpośrednim powodem była zmiana szaty graficznej, ale o tym poniżej.
Kolor: Złoty, klarowny, typowy dla pilsa. 4
Piana: Sycząca, koloru białego. Po chwili redukuje się do warstewki, nietrwałej zresztą. 2,5
Zapach: Delikatny, głównie chmielowy, choć słód też da się wyczuć. Przyjemny, ale słaby. 3
Smak: Zdecydowanie goryczkowe, ale ta goryczka jest jakaś tępa. Jest też porządna baza słodowa, ale piwo jest zbyt wodniste i płaskie. 3
Wysycenie: Zbyt wysokie, szczypiące w gardło. 3
Opakowanie: Nowe. Butelka tłoczona z kanciastą szyjką, nowa etykieta i kapsel. Całość w barwach biało-czerwonych. Prezentuje się ładnie, ale nie ma informacji o ekstrakcie. 4,5
Uwagi: Piwo spokojnie do wypicia, ale do najlepszych pilsów mu daleko. Bez wsparcia marketingowego utonęłoby w morzu innych, bo smakiem w żaden sposób się nie wyróżnia.
Comment
-
Comment