Na podstawie wskazówek sensora zestawiłem co następuje:
--------------------
Piwo Loewenbraeu Original,
Browar Loewenbraeu AG, Niemcy Monachium.
ekstrakt: 11,8%, alkohol: 5,2%;
butelka 0,5 litra, zwrotna;
import własny
--------------------
Zapach:
łagodny chmielowy
Piana:
na początku monolityczna, dosć gęsta jak na takie piwo, jednak szybko przemienia się w krzaczastą i... zanika. Bąbelki duże, z czasem występujące w postaci utajonej
Odczucia smakowe:
żadne kubki smakowe nie pozostały bezczynne podczas degustacji, bardzo drobne bąbelki C02 wyzwalane w ustach zwiększają gęstosć tego piwa, goryczka na ponadprzeciętnym poziomie, łagodnie zanikająca. Piwo mocno pobudza soki żołądkowe do działania. Aż do zakończenia, smak wydaje się być niezmienny, powodujący że picie piwa przez dłuższy czas sprawia wielką przyjemnosć.
Piwo jest godne polecenia osobom lubiącym
wyższe chmielenie
i dłuższe sączenie...
moja ocena: 4,5 (obniżona ze względu na nietrwałą pianę)
na zdrowie
uff. ps. Sensor! teraz krytyka! zniosę prawie wszystko!
--------------------
Piwo Loewenbraeu Original,
Browar Loewenbraeu AG, Niemcy Monachium.
ekstrakt: 11,8%, alkohol: 5,2%;
butelka 0,5 litra, zwrotna;
import własny
--------------------
Zapach:
łagodny chmielowy
Piana:
na początku monolityczna, dosć gęsta jak na takie piwo, jednak szybko przemienia się w krzaczastą i... zanika. Bąbelki duże, z czasem występujące w postaci utajonej
Odczucia smakowe:
żadne kubki smakowe nie pozostały bezczynne podczas degustacji, bardzo drobne bąbelki C02 wyzwalane w ustach zwiększają gęstosć tego piwa, goryczka na ponadprzeciętnym poziomie, łagodnie zanikająca. Piwo mocno pobudza soki żołądkowe do działania. Aż do zakończenia, smak wydaje się być niezmienny, powodujący że picie piwa przez dłuższy czas sprawia wielką przyjemnosć.
Piwo jest godne polecenia osobom lubiącym
wyższe chmielenie
i dłuższe sączenie...
moja ocena: 4,5 (obniżona ze względu na nietrwałą pianę)
na zdrowie
uff. ps. Sensor! teraz krytyka! zniosę prawie wszystko!
Comment