Hannen, Tuborg Pilsener (licen)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Hannen, Tuborg Pilsener (licen)

Butelka 0,5 litra, alkohol 4,9 %, eks. brak, kapsel firmowy
    Kolor - jasnozłocisty, klarowny
    Piana - drobna, średniowysoka, trwała
    Zapach - słodowo-chmielowy, wyraźny
    Gaz - właściwy
    Smak - wyraźny słodowy, lekko słodkie, średnio chmielone, średnia goryczka
    Dobry poprawny pils

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 822 ( 564 opisane na forum ) 465 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• skitof
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2007.11
      • 2484

Jest to niemiecka wersja zielonego Tuborga warzona zgodnie z prawem czystości Reinheitsgebot. Piwo jest lekkie, trochę nawet wodniste, a na finiszu pozostawia wyrazistą gorycz chmielową. Dla mnie smak piwa jest za krótki, za długi natomiast garbnikowy posmak.

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

piana: drobna, gęsta,
        kolor: typowo pilsowy,
        zapach: lekko słodowy,
        smak: słodowy, pierwsze łyki kwaskowe i z nieprzyjemną goryczką, później wybija się słodowość,
        wysycenie: ok

Takie tam piwo, bez szału.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• Twilight_Alehouse
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.06
          • 6310

Piwo kupione w Simply Market za 5,99 zł.

Tuborga nie piłem jakieś piętnaście lat (tak, nie zdarzyło się to, odkąd jestem pełnoletni...), tak wiec gdy go zobaczyłem, postanowiłem sobie odświeżyć. Nie nastawiałem się jednak na nic specjalnego, bo nie dość że totalny koncerniak, to jeszcze licencyjny.

Kolor: Jaśniutka słomeczka.
          Piana: Niezbyt wysoka i szybko opada niemal do zera.
          Zapach: Silnie chmielowy, ale spod spodu przebija się bardzo przyjemna słodowa ziarnistość.
          Smak: Fajna chmielowość przeplata się z ziarnistą słodowością, tworząc całkiem fajną kompozycję. Finisz trochę rozczarowuje, bo jest to lekka goryczka i właściwie nic więcej.
          Opakowanie: Etykieta jak na zdjęciu Sibarha, tyle że u mnie widnieje na butelce 0,33l. Kapselek też inny: nie ze starym logotypem, jak u Sibarha, lecz z tym z etykiety.
          Uwagi: Mimo wszystko pije się całkiem przyjemnie. Ot, znośnie chmielony pils, godny tej nazwy. Nie wyjątkowy, ale na pewno przyzwoity.
          Last edited by Twilight_Alehouse; 2010-07-18, 22:17.

Comment

• Javox
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2009.11
            • 6427

Piana dość duża podczas nalewania... ale za nie długi czas jest jej już niewiele...
            Gaz średni... zapach "blacha"... kolor słomkowy, bardzo jasny...
            A zatem pije... start to goryczka nawet zachęcająca... potem piwo "zwykleje"...
            Staje się zupełnie przeciętne... ale wypija się go do końca...

Niczym prawie nie wyróżnia się ten produkt... może o gram lepszą goryczką...
            Attached Files

Comment

Przetwarzanie...
            X