Göller, Rauchbier

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chechaouen
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.01
    • 1180

    #16
    Bardzo dobre piwo, aromat wędzonki bardziej wyczuwalny w smaku niż w zapachu. Kolor piękny, kawowo-bursztynowy. Piana obfita, gęsta i długo utrzymująca się. W zapachu lekki dym. W smaku też. Goryczka mało głęboka, lekka, fajnie współpracująca z wędzonkowym aromatem. Słód jest, ale mocno schowany. Bardzo ładne opakowanie
    Kupione po promocyjnej cenie w bielańskim Leclercu za 3,99 zł

    Comment

    • Aleksandros
      Porucznik Browarny Tester
      • 2011.05
      • 352

      #17
      Kolor: Ciemnobrązowy, lekko czerwonawy. Piwo jest klarowne. Widać, że browar zmienił zasyp, bo piwo jest wyraźnie ciemniejsze niż na zdjęciu powyżej i złotym, czy bursztynowym nazwać go nie można. 5
      Piana: Obfita, drobno pęcherzykowa, tworzy dość trwałą czapę w kolorze ecru. Brudzi szkło. 4,5
      Zapach: Wyraźna wędzoność na pierwszym planie. Do tego w tle nieco słodowości i nuta czekoladowa. 4
      Smak: Dobrze zbalansowane, nie za słodkie, nie za kwaśne. Wyraźna wędzonka, trochę czekolady, leciutki karmel i porządna przyjemna goryczka. Wyczuwalna jest retronosowo chmielowa "trawiastość". Bardzo pełne i aksamitne. Świetne! 5
      Wysycenie: Średnie, może nieco zbyt wysokie. 4,5
      Opakowanie: Butelka z zamknięciem patentowym, przyjemna etykieta. Informacje o piwie skąpe. 4
      Uwagi: Świetne, dobrze zbalansowane i treściwe piwo wędzone. Gorąco polecam!

      Comment

      • leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

        #18
        Alkohol spadł do 4,9 %, kolor o wiele ciemniejszy niż na zdjęciu sprzed sześciu lat.
        A poza tym? Same zmiany. Teraz piwo mnie zachwyciło. Jest lekkie w smaku i aromacie a jednocześnie jednoznacznie wędzone, porządnie osadzone na słodowej bazie i subtelnie acz nie za skąpo chmielone.

        Naprawdę świetne wędzone, takie w pół kroku do Schlenkerli, mocno osadzone w niemieckich klimatach.

        Comment

        Przetwarzanie...