Darguner, Schloss Dark

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Darguner, Schloss Dark

Nie wiadomo kto robi to piwo dla Plusa - wyszukałem, że jeden z dwóch browarów - jak w temacie. Dostępne w biłgorajskim Plusie i pewnie nie tylko w tym.
    Dzisiaj się na nie natknełem pierwszy raz i postanowiłem zaryzykować (miałem złe wspomnienia po Schoss Pilsie).
    Puszka 0,33 za niecałe 1,50zł. Napis: "Piwo ciemne leżakowe z przyprawami korzennymi (12%)."
    Kolor herbaciany, piana krótkotrwała. Zapach bardzo przyjemny - miód i kwiaty ...
    Nasycenie dobre ale szybko znika. Smak dość płytki ale przyjemny; nieco przypomina mi Kamasutrę, tyle, że bardziej wodniste.
    Za tą cenę warto spróbować. Ciekawe piwo, ja na pewno do niego wrócę!
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10869

Seta wiadomo kto piwo to robi. Warzy je Darguner Brauerei.
    Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2007-02-01, 00:19.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• rotmistrz
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.06
      • 469

Też je zakupiłem w Plusie w Kołobrzegu cena byla przystępna 1.19 PLN za 0,33 puszkę. Walory smakowe i estetyczne tego piwa oceniam na 2,5 brak wyraźnego akcentu tych przypraw korzennych, piana szybko siadla pozostawiajac dzurawy kożuszek, smak bez wyraźnej goryczki lekko herbaciany i wodnisty, kolor herbaty, stestowane i zapomnieć o nim.

Comment

• Pogoniarz
        † 1971-2015 Piwosz w Raju
        • 2003.02
        • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
        Seta wiadomo kto piwo to robi. Warzy je Darguner Brauerei.
        Potwierdzam na puszce stoi jak byk,że piwo warzy Darguner

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

Related Topics

Collapse

• AaLeX
          Darguner, Schloss Export
          AaLeX
          Piwo do nabycia w niemieckich marketach Netto. Cena 29ct. Piana obfita, jest lacing, został kożuch. Barwa ciemnozłota. Zapach metaliczny. Smak także, w tle goryczka, akcentów słodowych brak. Tanie, niemieckie piwo marketowe, z metalicznym posmakiem, który dla niektórych, może być problemem....
          2021-03-04, 14:49
        • darekd
          Darguner, Maibock Hell
          darekd
          https://www.darguner.com/

Browar z Meklemburgii-Pomorza Przedniego, który należy do Duńczyków, więc w tym regionie sprzedają do głównie do związanej z Danią sieci Netto.

Wielkanocne święta spędziłem z tym ich piwem:

https://www.browar.biz/forum/piwo/piwo-konkr...
          2022-05-03, 03:44
        • AaLeX
          Darguner, Nordgold Hefeweizen
          AaLeX
          Piwo pszeniczne, w plastikowej, półlitrowej butelce, warzone dla sieci Netto w Niemczech (logo z psem, takie, jak w Polsce). Barwa bursztynowa, mętna, zapach pszeniczny, trochę kwaskowy. Piana niezła, został kożuszek do końca picia. Smak? Przyjemny. Banan, w tle delikatny goździk, słodkawy,...
          2024-07-02, 12:59
        • darekd
          Darguner, Stier-Bier Export
          darekd
          https://www.darguner.com/

Browar z Meklemburgii-Pomorza Przedniego, który należy do Duńczyków, więc w tym regionie sprzedają do głównie do związanej z Danią sieci Netto.

Alk. 5,2% (browar ma też Export w wersji 5,4% alk.)

Aromat - nieznaczny słód...
          2022-05-26, 02:17
        • AaLeX
          Darguner, Nordgold Pilsener
          AaLeX
          Piwo warzone dla niemieckiego Netto (z pieskiem, bo w Niemczech są dwa Netto ). Kupione w Cottbus za 45ct. Opakowanie 0,5l pet, alkohol 4,9%. Powiem tak, szału nie ma, ale w kategorii piwa marketowe trzyma poziom. Barwa złota, piana nikła (ale wszystkie piwa w plastiku mają słabą pianę),...
          2024-02-27, 13:49
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...