Carlsberg Germany, Elephant

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Carlsberg Germany, Elephant

Alk. 7.5%, puszka 0.5 l.
    Złociste, niezbyt mocno nagazowane, piana po nalaniu z góry wysoka i drobnobąbelkowa, średnio trwała.
    Zapach owocowo-słodowy z wyczuwalnym alkoholem.
    Smak prosto z lodówki słodowo-owocowy, dosyć bezbarwny, po prostu w miarę poprawnego mocnego lagera. Po kilkunastu minutach, po lekkim ogrzaniu jednak ponad wszystko wybija się paskudny spiryt. Brrr... pić szybko póki zimne. Żal wydanych 1.40€ na stacji benzynowej koło Kolonii.
    Kiedyś pijałem duński orginał na promach do Skandynawii i na praktyce w Danii, zachowałem dużo lepsze wspomnienia o nim.
    Attached Files
    Last edited by lzkamil; 2007-02-10, 15:39.
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
  • scoroop
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2006.08
    • 54

taaa... spotkałem jedną butelkę tego piwka ostatnio w małym sklepiku na rogu bornholmerstrasse i schoenehauseralee na prenzlauerberg w berlinie (swoją drogą zawsze jakieś dziwne piwka tam się znajdzie ) w formie butelkowej. jako że od czasu do czasu lubię mocne piwko wciągnąć, od razu kupilem. ponad euro zapłaciłem i co? nie było w ogóle zimne, a że nie miałem dostępu do lodówki, pozostało mi wypicie ciepłego... co mogę powiedzieć - zgadzam się z opinią przedmówcy, że jedzie spirytem, ale nie jest aż takie złe. fajna pianka, dobra, głęboka barwa i ciekawa goryczkowo-słodkawa mieszanka smaków to atuty tego piwa. niemniej w skali 1-10 daję 6. warto spróbować, ale popijanie tego w większych ilościach nie należałoby chyba do przyjemności.
    Last edited by scoroop; 2007-09-28, 10:11.
    wiele jest dobrych piw na tym świecie... czy starczy życia by ich wszystkich spróbować???

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Buteleczka:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Twilight_Alehouse
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.06
        • 6310

Kupione z czystej ciekawości - chciałem sprawdzić, czy jakiś Carlsberg może być dobry W Piotrze i Pawle kosztował 8,49 zł.

Kolor: Bardzo ładne, głębokie złoto, wpadające w pomarańcz.
        Piana: Stosunkowo niska, bardzo szybko opadła.
        Zapach: Silny, słodowo-chmielowo-owocowy. W tle lekka ścierowatość i alkohol/
        Smak: Dużo alkoholu, wrażenie gęstości, solidna goryczka. Alkohol nie jest bardzo wyczuwalny, ale to chyba dlatego, ze piwo jest dobrze schłodzone. Słodowo-owocowe nuty w tle.
        Opakowanie: Butelka i etykieta różnią się od tych ze zdjęcia Sibarha. Niestety załącznik ze zdjęciem nie chce się załadować. Dorzucę później.
        Uwagi: Na pewno lepsze od większości polskich piw o podobnym woltażu, a już zdecydowanie wyróżnia się goryczką. Spodziewałem się jednak czegoś lepszego, więc nieszczególnie jestem zachwycony.
        Last edited by Twilight_Alehouse; 2009-12-23, 20:43.

Comment

• KajusAnt
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2013.02
          • 347

Moje w butelce 0,5l, alc. 7,5% miało kolor miedziano-złoty, piękną pianę ale tylko zraz po nalaniu. Po chwili piana znikła i nie pozostawiła po sobie nawet skromnego wianuszka. Pierwsze łyki chmielowo-słodowe ale w miarę znikania ze szklanki coraz bardziej kwaśnawe z lekką goryczką.
          Attached Files
          Last edited by KajusAnt; 2014-01-08, 12:24.

Comment

Przetwarzanie...