Engel, Engel Bock Hell

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Engel, Engel Bock Hell

Butelka 0,5 litra, kapsel wódczany odkręcany, alkohol 7,2 %, eks.16,9% (ze strony browaru)
    Kolor - złocisty, klarowny
    Piana - drobniutka, gęsta, średniowysoka i średniotrwała
    Zapach - słodowy wyraźny + srednie nuty chmielowe
    Gaz - okey
    Smak - słodowy mocno, wyraźne nuty chmielowe, średnio słodkie, średnia goryczka,
    Cieżkie, wyraziste, pełne i konkretne w smaku. Dobry koźlak

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 940 ( 626 opisane na forum ) 526 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Bock:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Seta
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 6964

Kolor złoty, piana u mnie krótkotrwała, nasycenie średni-słabe.
      Zapach to bardzo dobrze zrównoważony słód i szlachetny, aromatyczny chmiel. Spora ziołowość, lekko owocowe.
      Smak jest okrągło-spiralny - zaczyna się dość delikatną goryczką, przechodzi w owoce i lekką cytrusowość, a potem przez smaczki przyprawowo-piernikowe i ziołowe powraca gorzczka. W bardzo długim finiszu smutna gorycz ustępuje miejsca rozgrzewającej dość przyjemnej wytrawności. Solidne piwo.
      Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• darekd
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12479

Aromat – słodowy, ciut dojrzałych, lekko słodkich owoców
        Piana – średniowysoka, dość krótko, pozostaje na szkle
        Barwa – jasne złoto
        Wysycenie – umiarkowanie wysokie
        Smak – słodowy z owocowymi nutami – dojrzałe gruszki, jabłko, minimalny karmel, lekka goryczka pozostająca delikatnie w ustach
        Treściwość – wysoka
        Przyzwoity jasny koźlak

Comment

Przetwarzanie...