Darguner, Stier Bier Premium Pilsner

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pogoniarz
    † 1971-2015 Piwosz w Raju
    • 2003.02
    • 7971

Darguner, Stier Bier Premium Pilsner

Chyba to piwo warzą w Niemczech... dla Netto(kupiłem w Niemczech).Wyszukiwarka mi nic takiego nie znalazła,może ktoś z forumowiczów będzie cosik więcej wiedział.
    Zawartość alkoholu 5,0%,butelka 0.5 l,etykieta, kontra,krawatka,oryginalny kapselek z napisem Mecklenburger Stier.
    Barwa słomkowa.Piana z początku bardzo obfita,potem pozostaje malusi wianuszek.W smaku słodkawe i delikatnie gorzkawe,gaz raczej słabiutki,w zapachu słodkawo-kwiatowe.
    Jak na piwo robione dla marketu całkiem wypijalne.Miałem wątpliwości czy kupić,ale nie żałuję.Cena coś kole 0.30 €,kupione w Loecknitz w sieci Netto.

Prawie jak Piwo
    SZCZECIN
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3605

Darguner, Stier-Bier

Dla Netto. 5%. Byk to herb Meklemburgii, stąd nazwa.
    Zostałem pozytywnie zaskoczony przez to piwo. Kupiłem za 23 centy, myśląc "Mam sentyment do tego browaru, pieprzę to, wezmę, będzie kiepskie, mówi się trudno". Tymczasem to całkiem dobre piwo. Dość gęsta, biała piana, odpowiednie nagazowanie, ładnie ciemnożółte, czysty, lekko słodowy zapach, w smaku lekkie, ale nie wodniste, goryczka niewielkie, trochę słodowości, bez widocznych wad. Nudne jak stąd do Dargun, żaden pilsner, a już tym bardziej północnoniemiecki, ale jako piwo stołowe nawet niezłe.
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• Gringo
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2007.07
      • 2160

Zakupione w niemieckim NETTO (Seelow) za 0,23 Euro. Odczucia mam podobne jak zgroza ale u mnie goryczka była nawet solidna, jednakże trochę tępa, no ale za tą cenę delicji się nie spodziewałem. Spokojnie można wypić, żadnych ścierek itp. Fantastyczny stosunek cena/jakość.
      Attached Files

Comment

• sibarh
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2005.01
        • 10387

Foto:
        Attached Files
        2800 nowe piwa opisałem na forum
        Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
        Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12569

Nadal, 5% alk., nadal król niskich cen z sieci Netto w Niemczech.

Aromat - znikomy, jabłkowa kwasek się przewija
          Piana - średnia, umiarkowana trwałość, praktycznie nic nie zostaje
          Barwa - słomkowa
          Wysycenie - bardzo wysokie, ostre
          Smak - na początek leciutki słód z bardzo minimalnych chlebem, ale to na bardzo niskim poziomie i krótki, potem coraz wyraźniejszy kwasek, nieco chmielu, ale jak na styl bardzo mikry, nieco wyraźniejszy w posmaku
          Treściwość - niska

Głównym i chyba jedynym atutem jest jego cena, no może poza etą. Meklemburski koronowany bawół pokazuje język, teraz wiem dlaczego

Podobne ich piwo opisał Wpadzio, coś mi się wydaje, że nawet to samo było w środku, tyle że bardziej gazowane

Tylko do gaszenia pragnienia
          Attached Files

Comment

• AaLeX
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            🥛🥛🥛
            • 2011.07
            • 661

Piwo kupione w Netto w Niemczech za 0,35ct. Złota barwa, piana nikła, zapach alkoholowy, smak, cóż, wszystko rozmyte. Niby słód jest, w tle minimalna goryczka, jak na pilsa to stanowczo za mało, nawet w tej cenie. Ocena 2,5/6.

Comment

Przetwarzanie...
            X