Zdziwiła mnie nazwa - nie znam niemieckiego - nie dunkel tylko dunkles... może ktoś wytłumaczy?
Wracając do piwa.
Ciemny pszeniczniak. Kupiony w Monachium.
Etykieta różni się od inncyh Andechser'ow kolorem, jest czarna.
Alkohol 5.0%
Brak info o ekstrakcie.
Pszeniczne w smaku - brak jakiegoś specjalnego wyróżnika, nie zapada w pamięci...
Mętne... ciemne - może wyróżnikiem jest to, że bardzo ciemne.
Wg mnie na 4 - trochę lepsze w smaku (wg mnie) od Franciskanera ciemnego.
Wracając do piwa.
Ciemny pszeniczniak. Kupiony w Monachium.
Etykieta różni się od inncyh Andechser'ow kolorem, jest czarna.
Alkohol 5.0%
Brak info o ekstrakcie.
Pszeniczne w smaku - brak jakiegoś specjalnego wyróżnika, nie zapada w pamięci...
Mętne... ciemne - może wyróżnikiem jest to, że bardzo ciemne.
Wg mnie na 4 - trochę lepsze w smaku (wg mnie) od Franciskanera ciemnego.
Comment