?, Klosterhof Öko-Pilsener (NORMA)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

?, Klosterhof Öko-Pilsener (NORMA)

Piwo uwarzone dla sieci dyskontów NORMA, niestety również w tym przypadku zlokalizowanie browaru warzącego to piwo było ponad moje umiejętności.
    Piwo ekologiczne, niefiltrowane, z datą przydatności do 01.08. Zawartość alkoholu 4,7%, ekstraktu nie podano.
    Piana: obfita, ładna, drobnopęcherzykowa, niestety szybko się redukuje, ale ładnie oblepia szkło.
    Kolor: złocisty, ładny, mętny. Jakbym nie przeczytał, ze niefiltrowane, to zacząłbym podejrzewać zepsucie. Drożdże unosiły się w niezbyt ładnych grudkach.
    Nasycenie CO2: średnie, w normie .
    Smak: konkretna goryczka i niewiele ponadto. Drożdże nadają trochę aksamitności, ale daleko temu smakowi do piw domowych.
    Opakowanie: niezbyt urodziwe. Ta kompozycja kolorów w ogóle mi nie leży. Brązowy, srebrny, kremowy do tego czerwony i złoto-żółty . Plus za "firmowy" kapsel.

Nic nadzwyczajnego, ale też bez jakichś wyraźnych uchybień. Pomyśleć tylko, że tego typu piwo występuje w Niemczech w dyskoncie jako private label, a u nas żaden browar nie decyduje się na coś takiego.
    Attached Files
    Last edited by kopyr; 2007-07-17, 18:22. Powód: kosmetyka buźki
    blog.kopyra.com
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

Pamiętasz cenę ?

Comment

• kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06