Meister, Vollbier

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marceli
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.10
    • 127

    Meister, Vollbier

    Browar z miejscowości Unterzaunsbach położonej kilka kilometrów na wschód od Forchaimu.Moc 4,9%, kolor mocnej herbaty,zapach słodowo-ziołowy.Smak pełny wspaniały balans chmielu i słodu-naprawdę ciężko mi powiedzieć co dominuje(ogólnie może słód ale finisz typowo chmielowy).Naprawdę dobre piwo
  • marceli
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.10
    • 127

    #2
    a oto i piwo
    Attached Files

    Comment

    • piwowar2
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2001.11
      • 588

      #3
      Jest to rzeczywiscie jedno z moich faworytow. Typowy jak na ten rejon ciemny Vollbier, z dobrym smakiem ciemnego slodu. W browarze oferowne jest rowniez w postaci niefiltrowanego Zwickla. Najlepiej smakuj w ogrodku piwnym, nad stromykiem wodnym.

      Comment

      • slavi77
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2009.01
        • 156

        #4
        Kolor: lekkiej herbaty.
        Piana wzorowa, osadza się na szkle.
        Wysycenie: średnie.
        Zapach: intensywny, świeży, słodowo -karmelowy.
        Smak: lekko ściągający, wytrawny ale też z minimalną nutą słodyczy, dość wyraźna goryczka, posmak palonego słodu, lekki karmel. A to wszystko świetnie zbalansowne.
        Będę tęsknił...

        Comment

        • darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12479

          #5
          Ekstrakt 12%

          Aromat – slodowy,
          Barwa – herbaciana
          Piana – wysoka, gesta
          Wysycenie – dosc wysokie
          Smak – ciekawa slodowa baza z finiszem goryczkowym z nutami orzecha wloskiego, ktory na dluzej pozostaje na jezyku.
          Tresciwosc – pelne
          Smaczne

          Comment

          • darekd
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍺🍺🍺
            • 2003.02
            • 12479

            #6
            Miło wrócić do tego piwa po latach.

            Słodowe, ale wytrawne, trochę chlebowe, ale sporo też goryczki z takimi specyficznymi akcentami orzechów włoskich, ale też chmielu. Świetne piwo, nawet na tle innych górnofrankońskich browarów.

            Parametry i opakowanie bez zmian:
            Attached Files

            Comment

            Przetwarzanie...