Hebendanz, Export Hell

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marceli
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.10
    • 127

    Hebendanz, Export Hell

    Piwo eksportowe jasne z browaru Hebendanz w Forchheim-ie niedaleko Bambergu.Moc 5%, kolor złoty, zapach słodowy-maślany z odrobiną chmielu.Smak-'frankońska klasyka'-słód jako główna nuta smakowa a w tle chmiel i również chmielowy finisz.Może odrobinę więcej tu chmielu niż zwykło to być w piwach z tego rejonu.Ogólnie to bardzo dobre piwo o silnym smaku słodowym z wyrażnym i mocnym chmielowym finiszem.
    Attached Files
  • piwowar2
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.11
    • 588

    #2
    Jak na moj gust, zbyt mocno odfermentowane. Najlepiej jednak smakuje w browarze z beczki, butelka jest znacznie gorsza. Moim faworytem tego browaru jest Weihnachtsfestbier - o ciemniejszym kolorze i slodszym smaku.

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12695

      #3


      Nadal 5,0% alk.

      Aromat - słodowy
      Piana - umiarkowanie wysoka, średnio-trwała, zostawia kożuszek
      Barwa - złota, klarowna
      Wysycenie - średnie, musujące
      Smak - wyraźna słodowość z lekkimi chlebowymi tonami, całkiem sporo jak na styl ziołowej goryczki z długim finiszem.
      Treściwość - pełne

      Proste a zarazem bardzo porządne.

      Minimalne zmiany na ecie:
      Attached Files

      Comment

      Przetwarzanie...
      X