Hartmann, Erbschänk 1550

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marceli
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2002.10
    • 127

Hartmann, Erbschänk 1550

Tym razem ciemne piwo z browaru Hartmann, kolor bardzo ciemny prawie czarny, zapach dość delikatny jak na taki rodzaj piwa,smak pełny karmelowy nic odkrywczego ale bardzo przyjemnie się go pije (zaznaczam że nie jestem wielkim fanem ciemnych piw).Nie jest za ciężkie wręcz lekkie,dobrze wyważone po prostu dobre piwo.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Nepomucen, Michael
    e-prezes

Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...
    2022-11-29, 13:43
  • boxer1981228
    Kolekcja starych etykiet pomoc w ocenie i wycenie :)
    boxer1981228
    Witam,

Jestem w posiadaniu starej kolekcji etykiet od piw. Kolekcjonował je mój ojciec za starych czasów. Jest tego prawdopodobnie 1550 szt. Wszystkie posegregowane w 4 pudełkach. Etykiety z tego co wiem wszystkie nowe, nie odklejane. Były uzyskane poprzez korespondencję z browarami...
    2021-09-30, 14:46
  • darekd
    Beránek, Beran
    darekd
    Browar restauracyjny w miejscowości Stěžery koło Hradca Kralove, którego piwami zachwycał się Heckler tutaj:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...r-ber%C3%A1nek
    ...
    2021-09-07, 23:24
  • darekd
    Pinta, Saison z Porzeczkami Grand Prix
    darekd
    ekstrakt: 15,0°Plato
    alkohol: 6,4% obj.

Saison leżakowany z dodatkiem owoców i soku z czerwonej porzeczki. Aromatyczne, delikatnie przyprawowe, wytrawne piwo belgijskie. Leżakowanie z czerwoną porzeczką nadało piwu cierpkości i orzeźwiającej owocowości. Piwo uwarzone wg...
    2021-05-22, 23:37
  • darekd
    Lupulus (Les 3 Fourquets), Tripick 8
    darekd
    Same problemy z tym browarem. Zmienili nazwę – kiedyś Lupulus była marka ich piwa.

https://www.lupulus.be/

Ale do marki „Tripick” się nie przyznają na stronie, a na ecie jako producent występuje Les 3 Fourquets…

A sam browar jest ciekawy, ze względu na zasłużoną
    ...
    2020-10-13, 21:01
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...