Oettinger, Alkoholfrei

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lukex
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.12
    • 262

Oettinger, Alkoholfrei

Ogólnie bardzo słabe piwko.Czuć praktycznie tylko wodę z chmielem.Zimne da rade jakos całym chaustem wypić ,ale tak prosto z półki sklepowej ciężko wypić.0,5 proc alk.Troche lepsze niż lury z żywca.Ogólnie nie polecam.
  • qbaseq
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.07
    • 100

2019 - nadal bardzo słabo

Kupiłem dzisiaj testowo w Kauflandzie, puszka, cena 2,49, ponieważ ostatnio pijam nie-alko ... a to piwo ma 0,5%
    Niestety porażka a może i katastrofa, naprawdę ordynarnie "wali" brzęczką, tak pomiędzy jeszcze zapachem a już smrodkiem.
    W smaku pustka, kompletnie nic, tylko tępy słód i ten zapaszek - nie jestem w stanie wypić na raz a to tylko 0,5 l.
    Odradzam, nie kupujcie no chyba że sami chcecie się przekonać - to ok , testujcie jak nie wierzycie

Lepiej wziąć z półki bezakoholowego Stephans Brau-a Hefe Weizen, a najlepiej - Miłosława też bez-alko IPA'ę

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Pfungstadt, Mühlstraße 1, Pfungstädter Brauereigasthof
      dadek
      Będąc w Darmstadt 21.07.2022 zamierzałem przejechać krótką, ślepą linię kolejową do Pfungstadt. Gdy byłem na miejscu naprzeciw dworca (Eberstädter Straße 89) ukazał się moim oczom dość duży browar z widoczną na herbie datą założenia 1831. Było już pod wieczór, baner przy bramie...
      2022-10-19, 23:41
    • AaLeX
      Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Alkoholfrei
      AaLeX
      Na wstępnie zaznaczę, iż nie jestem miłośnikiem bezalkoholowych piw, ale czasami zdarza mi się takowe wypić. Polskie piwa tego gatunku kojarzą mi się głównie ze słodkim, ryżowym posmakiem. Tutaj mamy zupełnie coś innego. Piwo ma fajną goryczkę i marginalną słodycz gdzieś w tle. Do...
      2024-07-17, 10:35
    • darekd
      Oettinger (Mönchengladbach), Perlenbacher Pils
      darekd
      Lidl.

Nowa butelka, która odpowiada etykietą szacie graficznej z puszki. Puszka to Frankfurter (Brandemburgia). Butelka przez długie lata to saksoński Mauritius, teraz Mönchengladbach (Nadrenia Północna-Westfalia) należący do Oetingera. Żeby było ciekawiej z tego co wiem te trzy browary...
      2021-05-05, 22:49
    • Javox
      Oettinger (Oettingen), Hopfe Pilsener
      Javox
      Alko 4.9%

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
      Lacing - niewiele.
      Gaz - średni.
      Barwa - jasne złoto.
      Aromat - metaliczne (od chmielu), gorzkawa zbożowość.
      Smak - słodkawa owocowość, gorzkawa zbożowość. Wyraźnie goryczkowe....
      2022-10-16, 14:53
    • kaczka116
      Błonie, Bezalko% Earl Grey IPA
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-02-29, 14:43
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...