Altöttinger Brauhaus, Altbayrisch Hell

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Altöttinger Brauhaus, Altbayrisch Hell

Butelka 0,5 litra krachla, alkohol 4,9 %, eks. brak, zamknięcie gołe
    Kolor - złocisty, klarowny
    Piana - drobna, średniowysoka, średniotrwała
    Zapach - lekko słodowy plus nuta chmielowa
    Gaz - okey
    Smak - wyraźny słód, lekki chmiel, orginalna nuta ziołowa ( w składzie brak info ), średnio słodkie, wywarzona pasująca do całości średnia goryczka
    Bardzo smaczne.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1320 ( 788 opisane na forum ) 688 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Bier:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Herrnbräu, Bürgerliches Brauhaus Altbairisch Hell
      darekd
      Duży browar z Ingolstadt (Górna Bawaria) - Herrnbräu. Bürgerliches Brauhaus warzył w mieście piwa marki Herrnbräu, ale w l. 60. XX w . przenieśli się na peryferie do browaru przemysłowego i jako Herrnbräu warzą na pamiątkę również piwa pod marką Bürgerliches Brauhaus.

4,9 % alk.
      ...
      2021-12-02, 00:27
    • dadek
      Schwetzingen, Schlossplatz 1, Schwetzinger Brauhaus zum Ritter
      dadek
      Schwetzingen to nieduże miasto (około 20 tyś. mieszkańców) położone 13 km na południe od Mannheim na linii kolejowej do Karlsruhe. Pociągi kursują tu co 30 minut (w szczycie częściej), a podróż między tymi miastami trwa 14 minut.
      Główna atrakcją, która przyciąga turystów do...
      2022-10-26, 23:37
    • pebejot
      Szwajcaria, Winterthur, Neumarkt 7-11, Brauhaus Winterthur
      pebejot
      Lokal firmowy browaru Brauhaus Sternen z miasta Frauenfeld, znajdujący się w Winterthur.
      Dojście z głównego dworca kolejowego zajmuje kilka minut, lokalizacja bardzo przyjemna, przy samej starówce.
      Lokal jest niewielki, ale oferuje dość spory ogródek, gdzie piwo spożywa się w...
      2023-09-05, 06:09
    • Piwowar
      Bürgerliches Brauhaus Breslau Aktiengesellschaft
      Piwowar
      Kempe, Hans-Joachim & Ulrich Schmilewski:

Bürgerliches Brauhaus Breslau Aktiengesellschaft.

128 stron, twarda okładka, język niemiecki, nakład 100 egzemplarzy, cena 20 euro.

Autor Hans-Joachim...
      2024-08-18, 21:14
    • dadek
      Mainz-Kastel, Otto-Suhr-Ring 27, Brauhaus Castel
      dadek
      Browarek restauracyjny istniejący od 1990 roku znajduje się na zachodnich peryferiach miasta po prawej stronie Rhein. Z centrum, przez jedyny w Mainz most drogowy, można tu dojechać autobusem nr 28. Okolica nieciekawa, jakieś place, firmy, magazyny, brak zabudowy mieszkalnej. Jednak jest tu jedno...
      2022-11-21, 02:01
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...