Ingobräu, Kupfersüd

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Ingobräu, Kupfersüd

Butelka 0,5 litra, alkohol 5,3 %, eks.brak, kapsel firmowy browaru
    Kolor - ciemnozłocisto-miedziany, klarowny
    Piana - drobna, wysoka i trwała
    Zapach - karmelowy, wyraźny
    Gaz - właściwy
    Smak - wyraźnie palone, średni karmel, średnio słodkie, wyraźna goryczka i spory chmiel
    Wszystko zgrabie wymieszane. Smaczne piwo.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1334 ( 796 opisane na forum ) 696 - nowe na forum (moje)
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2007-12-14, 15:48.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Brakująca fotka:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• pierotez
      Jakie ciemne dobre gorzkie piwo teraz?
      pierotez
      Był porter żywiecki, był Komes, były różne Fortuny, Dawne b. dobre, Boss np. Extra Mocny.
      Jak to u nas z piwami bywa mają swój czas świetności i później smakują gorzej, np. fortuny albo Żywiec

Polećcie dobre ciemne / czarne piwka (kawa, gorzka czekolada, bez kwasu...
      2020-09-17, 16:21
    • Blackbeard
      Permon, [Joe's Garage Beer] California
      Blackbeard
      Ekstrakt: ? Alkohol: 5,7%.
      India Pale Ale

Kolor: Pomarańczowy, widoczne zmętnienie.
      Piana: Biała, przewagę mają drobniutkie pęcherzyki. Tworzy ładny i trwały kożuch.
      Zapach: Wątły, przeważa chmiel w postaci ziół, do tego dość wyraźny grejpfrut i diacetyl.
      ...
      2019-11-05, 21:33
    • dadek
      Działdowo, Skłodowskiej-Curie 30D, Browar Green Head
      dadek
      Browar w Działdowie ciągle działa! Co prawda już nie na ul. Orłowskiego, a w dużo łatwiej dostępnym miejscu bo praktycznie naprzeciwko dworca PKP (150 m od wyjścia) i pod inną nazwą, ale jest faktem że miasto wciąż może się takim zakładem pochlubić. I właściwie trzeba stwierdzić,...
      2019-10-01, 04:20
    • heckler
      Nymburk, Drahelická 60, Malopivovar Industry Beer
      heckler
      W Nymburkskim ,dużym, browarze ponowna impreza odbyła się 25.07, ale z racji, że my wolimy piwa z małych browarów to kompletnie nie byliśmy nią zainteresowani i do miasta przyjechaliśmy dzień później od razu udając się na otwarcie nowego minibrowaru . Malopivovar Industry Beer Nymburk...
      2019-08-13, 07:48
    • matwil
      [Sprzedam] Miód piekarniczy/zlewki - Braniewo na Warmii
      matwil
      Dzień Państwu,
      jestem pszczelarzem (www.miodywilenskich.pl do weryfikacji )i na przestrzeni kilku ostatni lat nagromadziło mi się miód który, pozostał mi po miodobraniach lub rozlewach miodu do słoików.

Z racji tego że mam go jakieś 12 hoboków (30L/szt) i wszystkiego...
      2019-08-04, 10:18
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...