Lahnsteiner, Schnee-Bock

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

    #1

    Lahnsteiner, Schnee-Bock

    Ekstr. 17.5% (nie podany, znaleziony w sieci), alk. 7.2%, but. 0.5 l, kupione w Utrechcie.
    Brązowe, średnio nagazowane, wysoka, sztywna, średnio trwała piana.
    Zapach ciemnosłodowy, karmelowy, palony, intensywny.
    Smak ciemnosłodowy, słodkawy, na górnym podniebieniu lekko owocowy a dokładniej śliwkowy, bardzo treściwy i gęsty, może trochę za słodki, przydałaby się jakaś chociaż lekka goryczka.
    Attached Files
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !


    Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

    Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

    Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12759

    #2
    Aromat – przyjemny, słodowy, wyczuwalne owoce
    Barwa - miedziano-brązowa
    Piana – średnia, kremowa, niezbyt trwała
    Wysycenie – średnie w kierunku wyższego, ożywia piwo
    Smak – słodowy, z wyczuwalnymi owocami, jakby suszona śliwka, trochę karmelu. Wyraźna nuta słodyczy, ale nachmielenie też jest wysokie, co czuć na finiszu i przyjemnej, lekko ściągającej goryczce po przełknięciu.
    Treściwość – wysoka

    Smaczny, trochę „deserowy” koźlak. Alkohol wraz z wysyceniem daje wrażenie rozgrzewającego, w smaku ładnie schowany bo porządną słodową bazą.

    Drink-Hala, Wrocław

    Comment

    • Kwadri
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.10
      • 1216

      #3
      Schnee-Bock

      Kolor: Ciemny rubin.
      Piana: Lekko beżowa, średniowysoka. Po kilku minutach opada do pierścienia i wysepek.
      Zapach: Całkiem intensywny, mocno czuć palone słody, tło karmelowe. Wyraźne również suszone owoce. Przyjemny.
      Smak: Początek delikatnie karmelowy, ale szybko dociera mocna, palona goryczka, która zostawia wytrawny, palony finisz. Treściwe i smaczne.
      Wysycenie: Srednie, ku nieco wyższemu.

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • dadek
        Czechy, Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
        dadek
        Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
        2022-01-15, 03:06
      • dadek
        Czechy, Nová Paka, Pivovarská 400, Pivovar Nová Paka
        dadek
        Browar jak i jego piwa są ogólnie znane w Polsce i dość dobrze dostępne, szczególnie bogaty asortyment jest do kupienia we Wrocławiu. Tak więc wizyta naszej ekipy w Nové Pace była podyktowana nie tyle chęcią spróbowania znanych nam piw, co zwiedzenia zabytkowego browaru powstałego w 1872...
        2022-07-02, 01:16
      • wpadzio
        Lwiwśka Pywowarnia, Robert Doms Amber Ale
        wpadzio
        Kolejne piwo, którego patronem jest XIX-wieczny galicyjski przedsiębiorca, założyciel i właściciel browaru we Lwowie. Najnowszym wypustem firmowanym nazwiskiem Robert Doms jest amber ale. Piwo ma 5% alkoholu przy 12,5% ekstraktu. W składzie cztery słody - jęczmienny, palony, ciemny i karmelowy...
        2019-08-02, 15:28
      • darekd
        Wrowar, Black River
        darekd
        Wrowar to następca browaru Cześć Brat z podwrocławskiego Jelcza-Laskowic. Ruszyli w tym roku.

        Oatmeal Stout, 4,6% alk.
        Aromat – słodowy, palony, bardziej kakao niż czekolada a paloność w kierunku kawowych niuansów
        Piana – średnia, nie jest zwarta, nietrwała, szybko całkowicie
        ...
        2024-12-30, 14:42
      • darekd
        The Musketeers, Troubadour Westkust
        darekd
        To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:

        https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-westkust

        Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...
        2024-11-24, 02:06
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...