Stralsunder, Pils

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Stralsunder, Pils

Butelka 0,5 litra, alkohol 4,9 %, eks. 11,9%, kapsel firmowy browaru
    Kolor - złocisty, klarowny
    Piana - drobna, średniowysoka, średniotrwała, zbiła się w ładny pudding
    Zapach - lekko słodowy plus chmiel
    Gaz - okey
    Smak - średnio słodowy, średnio słodkie, wyraźny chmiel, średnia goryczka,
    Bez zarzutu. Smaczne piwo

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1375 (819 opisane na forum ) 719 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Pils:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9788

Niezła, biała, dość sztywna piana, wysoka na 5 cm. Typowy, bardzo pilsowy, jasnozłoty kolor.
      Pachnie lekko chmielem, ale nieco zaskakuje mnie wyraźny zapach chlebowy.
      Na początku dość goryczkowe w smaku, ale dochodzi i nieco dominuje łagodny słód. W sumie dość harmonijne.
      Jestem trochę zdziwiony, bo od niemieckiego nadmorskiego piwa oczekiwałem większej goryczkowej wytrawności, a tu - łagodnie... Spore nagazowanie.
      Prosta stylistyka opakowania, w tle etykiety zgrabna panorama miasta. Czytelne, w miarę eleganckie.

Piwo nie powala, ale jest spokojnie do wypicia i powtórzenia.

Comment

• zgroza
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2008.03
        • 3605

Porządny, lekko słodowy, poprawnie nachmielony nudny pilsik z dobrą pianą.
        Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• Hedin
          Porucznik Browarny Tester
          • 2011.02
          • 370

Piłem w sierpniu zeszłego roku. Wyjątkowo słodowy pils, delikatnie nachmielony, czego nie oczekiwałem od tego stylu piwa. Nie wiem, czy w takim wypadku zasługuje na miano "pilsener", ale o ile nie lubię słodowego charakteru w piwach, to to mi wyjątkowo smakuje.

Comment

• AaLeX
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            🥛🥛🥛
            • 2011.07
            • 661

Minęło 12 lat od ostatniej opinii, a ja mogę się podpisać pod tym, co napisał Hedin. Jest to słodowy pils. Goryczka minimalna, gdzieś tam głęboko w tle. Na początku nuty słodowe, ale też stonowane. Butelka identyczna, jak u Sibarha w 2008r. Piana biała, gęsta, spora, fajnie oblepiła szkło. Cóż, w pilsach oczekuje goryczki, tutaj jej jak na lekarstwo. Mimo to doświadczenie oceniam pozytywnie. Ładna etykieta może sprawi, że kiedyś jeszcze podejdę do tematu. Póki co, kupione, wypite i tyle.
            Last edited by AaLeX; 2024-02-10, 15:46.

Comment

Przetwarzanie...
            X