Hacker-Pschorr, Braumeister Feinherb Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9787

Hacker-Pschorr, Braumeister Feinherb Pils

Kolor: Słonecznozłoty, wręcz świetlisty [4,5].
    Piana: Prawie mi uciekła ze szklanki, drobniutka, śnieżnobiała, opada z godnością i śladem na szkle [5].
    Zapach: Słód, ale frakcja chmielowa walczy o palmę pierwszeństwa [4].
    Smak: Zgodnie z opisem "feinherbes Pils" - delikatna goryczka z nutami słodowymi, osadza się orzeźwiająco na podniebieniu [4,5].
    Wysycenie: Piwo cały czas wysyła z dna bąbelki [4,5].
    Opakowanie: Prosta, elegancka etykieta, kontra chwaląca napój, krawatka, podobnie jak i porcelanka powtarza podwójne logo browaru. Pięknie jest! [5].
    Uwagi: Bardzo dobre, wręcz wyśmienite piwo, szkoda, ze dość drogie (dokładnie nie pamiętam, ale w "Almie" nie ma tanich piw... ).
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
    Kolor: Słonecznozłoty, wręcz świetlisty [4,5].
    Piana: Prawie mi uciekła ze szklanki, drobniutka, śnieżnobiała, opada z godnością i śladem na szkle [5].
    Zapach: Słód, ale frakcja chmielowa walczy o palmę pierwszeństwa [4].
    Smak: Zgodnie z opisem "feinherbes Pils" - delikatna goryczka z nutami słodowymi, osadza się orzeźwiająco na podniebieniu [4,5].
    Wysycenie: Piwo cały czas wysyła z dna bąbelki [4,5].
    Opakowanie: Prosta, elegancka etykieta, kontra chwaląca napój, krawatka, podobnie jak i porcelanka powtarza podwójne logo browaru. Pięknie jest! [5].
    Uwagi: Bardzo dobre, wręcz wyśmienite piwo, szkoda, ze dość drogie (dokładnie nie pamiętam, ale w "Almie" nie ma tanich piw... ).
    Oczywiście % jakieś posiada
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

Kurka-blaszka, ze szczęścia mnie tak otumaniło...
      Przesmaczne to piwo posiada 4,9% alk., 11,5% blg.
      Gdyby było bez procentów, do dzioba bym nie wziął...

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Bardzo dobre, wręcz wyśmienite piwo, szkoda, ze dość drogie (dokładnie nie pamiętam, ale w "Almie" nie ma tanich piw... ).
        Właśnie jest w Almie w promocji za 6.39. Dziś kupiłem w Gdyni na Redłowskiej.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

A wygląda tak:

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

jeszcze raz....
            Attached Files

Comment

• sibarh
              🥛🥛🥛
              • 2005.01
              • 10387

A piwo gdzie
              2800 nowe piwa opisałem na forum
              Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
              Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Wypite

Comment

• e-prezes
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19258

... Bardzo dobre, wręcz wyśmienite piwo, szkoda, ze dość drogie (dokładnie nie pamiętam, ale w "Almie" nie ma tanich piw... ).
                  Zgadzam się z kolegą!
                  Przy nalewaniu strasznie jaśniutkie, ale po pierwszym łyku trudno mieć zastrzeżenia. Goryczka pozostająca na podniebieniu, nie drażniąca; żadną miarą nie czuć wodnistości, delikatny słodowy smaczek. Piana więcej niż przyzwoita, wręcz dobra, osadzająca się na szkle. Z początku wyglądająca na gruboziartnistą i nietrwałą, ale to tylko pozory. Dobre piwo, choć nie tanie.
                  Last edited by e-prezes; 2008-05-19, 13:25.

Comment

• keto
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2009.07
                    • 388

dzisiaj właśnie zakupiłem owo piwo w Almie w butelce z patentem za cenę 8,20 - zobaczymy co jest warte
                    Pozdrawiam
                    Artur

Comment

• darekd
                      🍺🍺🍺
                      • 2003.02
                      • 12488

Aromat - ziołowo-trawiasty chmiel
                      Piana - wysoka, dziurawi się szybko, trwałość raczej niska, na początku lepi się do szkła
                      Barwa - słomkowo-złota
                      Smak - mocna ziołowa goryczka pod którą jednak wyczuwalna słodowa podstawa. Goryczka długo zalega w ustach.
                      Wysycenie - umiarkowanie wysokie
                      Treściwość - umiarkowana

Dobre, wytrawne piwo. Patent - porcelana

Drink-Hala Wrocław

Comment

• wpadzio
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2011.06
                        • 2652

Barwa w pełni złota. Klarowna.
                        Piana o zróżnicowanej teksturze. Bardzo wysoka podczas nalewania. Stosunkowo szybko się redukuje do szumowinki.
                        Bardzo dobrze zbalansowane w aromacie - słody przeplatają się z ziołową chmielowością.
                        W smaku faktycznie bardzo wyraźna goryczka, choć nie ściąga jakoś specjalnie podniebienia a raczej pozostaje na długo całkiem aromatycznym posmakiem. Słody pilzneńskie jednak trącą mi jakoś dziwnie, lekko metalicznie. I to nieco odbiera radości z konsumpcji.
                        Nagazowanie jest zbyt wysokie. Piwo podszczypuje a gaz ucieka nozdrzami
                        Opakowanie jak u Pendragona sprzed czterech lat. Całkiem estetyczne. Parametry (11,5/4,9) bez zmian. Zamknięcie nadal z porcelanki.

Braumeister Feinherbes w domowej degustacji jakoś mało mnie zachwyciło. Zdecydowanie przegazowane, do tego o mało ciekawych posmakach...
                        Ale... kto by się tam tym przejmował! To bardzo dobre piwo na szybki strzał na fajrant. Orzeźwiające, wyraziste, o "dużej zawartości piwa w piwie". Dla Ciebie stary, trzymaj! No to siup!...
                        6,5 w skali 1-10
                        Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
                        Serviatus status brevis est
                        3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

Przetwarzanie...