Darguner, Bear Beer 4,9%

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Czapayew
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1966

Darguner, Bear Beer 4,9%

Piwko wypatrzyłem w INTERMARCHE w Dąbrowie Górniczej za 1,99 PLN za puchę. Alkohol 4,9%. Choć na opakowaniu widniało "Harboe", z tyłu jako producenta znalazłem niemiecki browar.
    Otworzyłem więc i przelałem do kufla. Kolor - kiedyś były takie oranżady w woreczkach, dokładnie taki żółty. Piana - niby gęsta, ale szybko się zbyła. Smak... Ble - goryczka połączona z nutą kwaskowo-metaliczną. Zapach - kwaskowaty...
    Pomimo najszczerszych chęci, pozytywów wielu to nie znalazłem. I tak sobie myślę, że mogłem sięgnąc po "Rybnickiego Fulla"...
    "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
    www.piwnekapsle.net
  • AaLeX
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛
    • 2011.07
    • 688

Piwo kupione w Netto w Niemczech. Puszka 0,33l. Piana dość trwała. Kolor jasny, słomkowy. Zapach nijaki. Smak delikatna goryczka, nut słodowych brak. Cóż, szału nie robi, pragnienie ugasiło. Ocena 3/6.
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Darguner, Maibock Hell
      darekd
      https://www.darguner.com/

Browar z Meklemburgii-Pomorza Przedniego, który należy do Duńczyków, więc w tym regionie sprzedają do głównie do związanej z Danią sieci Netto.

Wielkanocne święta spędziłem z tym ich piwem:

https://www.browar.biz/forum/piwo/piwo-konkr...
      2022-05-03, 02:44
    • abelincoln
      Toruń, Panny Marii 13, Deer Bear Toruń
      abelincoln
      Bodajże druga miejscówka firmowana przez Deer Bear na toruńskiej starówce. I podobnie jak w specjalizującej się w Ramenie Bazie - średnio mi się tam podobało. Byłem w piątkowy wieczór, aż tak pełno nie było, najwyraźniej nie tylko dla mnie takie ciemno-sterylne wnętrze jest niezbyt...
      2023-05-03, 18:56
    • AaLeX
      Darguner, Nordgold Hefeweizen
      AaLeX
      Piwo pszeniczne, w plastikowej, półlitrowej butelce, warzone dla sieci Netto w Niemczech (logo z psem, takie, jak w Polsce). Barwa bursztynowa, mętna, zapach pszeniczny, trochę kwaskowy. Piana niezła, został kożuszek do końca picia. Smak? Przyjemny. Banan, w tle delikatny goździk, słodkawy,...
      2024-07-02, 11:59
    • darekd
      Darguner, Stier-Bier Export
      darekd
      https://www.darguner.com/

Browar z Meklemburgii-Pomorza Przedniego, który należy do Duńczyków, więc w tym regionie sprzedają do głównie do związanej z Danią sieci Netto.

Alk. 5,2% (browar ma też Export w wersji 5,4% alk.)

Aromat - nieznaczny słód...
      2022-05-26, 01:17
    • AaLeX
      Darguner, Nordgold Pilsener
      AaLeX
      Piwo warzone dla niemieckiego Netto (z pieskiem, bo w Niemczech są dwa Netto ). Kupione w Cottbus za 45ct. Opakowanie 0,5l pet, alkohol 4,9%. Powiem tak, szału nie ma, ale w kategorii piwa marketowe trzyma poziom. Barwa złota, piana nikła (ale wszystkie piwa w plastiku mają słabą pianę),...
      2024-02-27, 12:49
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...