Foto:
Holsten, Astra Urtyp
Collapse
X
-
Holsten, Astra Urtyp
Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2008-06-29, 12:19.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaTagi: brak
-
-
Holsten, Astra Urtyp
Butelka NRW 0.5 litra, alkohol 4.9 %, eks. brak , kapsel firmowy browaru
Kolor - jasnozłocisty, klarowny
Piana - drobna, średniowysoka, średniotrwała
Zapach - słodowo-chmielowy, średni
Gaz - okej
Smak - wyraźnie słodowy, wyraźnie słodkie, średni chmiel, średnia goryczka
Bez zarzutu. Poprawne
W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1507 - moje 884 nowe piwo na forum2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
-
-
Pite z bączka typu Steine.
Urtyp, ale drobnym drukiem dodane, że Pilsener.
Piana: przeciętna, biała
Gaz: w normie
Kolor: jasnożółty
Zapach: słabo chmielowy
Smak: prosty, średnio gorzki, trochę pełny.
Piwo przeciętne, nie bez charakteru. Przypomina mi świeckiej pamięci bydgoskiego Kujawiaka z mojej co bardziej zamierzchłej przeszłości, ale mogę się mylić - to było dawno, a ja byłem młody. Bardzo młody.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
-
Kolor tak bladozłoty, że aż z lekka zielonkawy. Niezła piana, biała i drobna.
Silny zapach słodowy. W smaku pierwszy łyk goryczkowy, potem pojawia się też słód, ale goryczka dominuje.
Gaz dość delikatny. Bączek, bardzo charakterystyczna etykieta, srebrna z białym napisem na czerwonym tle i godłem z kotwicą w sercu. Taki też kapsel.
Piwo dość smaczne, ale do "urtypu" to ma raczej daleko...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziKolor tak bladozłoty, że aż z lekka zielonkawy. Niezła piana, biała i drobna.
Silny zapach słodowy. W smaku pierwszy łyk goryczkowy, potem pojawia się też słód, ale goryczka dominuje.
Gaz dość delikatny. Bączek, bardzo charakterystyczna etykieta, srebrna z białym napisem na czerwonym tle i godłem z kotwicą w sercu. Taki też kapsel.
Piwo dość smaczne, ale do "urtypu" to ma raczej daleko...Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Kolor jasnozłoty. Piana drobna i biała, szybko redukująca się do obrączki.
Aromat słodowy z bardzo lekkim chmielem w tle.
Smak słodowy z delikatnym chmielem, goryczka średnia.
Piwo spokojnie do wypicia. A jako gaszące pragnienie, niemal świetne, dzięki niezłemu poziomowi goryczki.
Comment
-
-
Piwo mnie zawiodło. Piana nikła, praktycznie szybko opadła. Barwa złota. Zapach słodowo-chmielowy. Smak podobny, jednak, ani tu goryczka się nie wybija, ani smaki słodowe, takie to wszystko moim zdaniem rozmyte. Wątek opisuje tu, choć na puszce widnieje napis Bavaria St. Pauli... Jednak browar też został zamknięty i wg informacji (w wątku i na wikipedii) produkcję przejął Holsten. Ocena 2/6.
Comment
-
-
Nadal 4,9% alk.
Aromat - początkowo dość wyraźny, ziołowy chmiel, ale szybko się ulatnia i wtedy pojawiają się nieco ziarniste tony słodu
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała z dłuższą koronką
Barwa - jasne złoto
Wysycenie - dość wysokie, musujące
Smak - dość lekki, ziarnisty słód, ziołowy chmiel z goryczką wyraźniejszą (bo piwo nie jest treściwe), trochę tępą i lekko zalegającą
Treściwość - lekkie piwo
Nawet mniej się spodziewałem niż dostałem. Na upały lekkie piwo do gaszenia pragnienia. Poprawne
Comment
-
Comment