Nesselwang, Alp-Stoff

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Nesselwang, Alp-Stoff

Butelka 0,5 litra, alkohol 4,5 %, eks. P 11, zakretka niebieska
    Kolor - jasnozłocisty, klarowny
    Piana - drobna, średniowysoka, trwała
    Zapach - śliczny, słodko-słodowo-owocowy
    Gaz - okey
    Smak - słóde z nutą chmielowo-owocową, leciutko winne, lekka goryczka, ciut kwasku, średnio słodkie
    Smaczne. Polecam

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1759 - moje 913 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Bier:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• bono_boniecki
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.10
      • 177

przywiezione z Niemiec.
      kolor złocistosłomkowy, jasny, jak na zdjęciu powyżej.
      piana drobnopęcherzykowa, dosyć trwała, redukuje się do warstwy ok. 1, 5cm.
      zapach słodkawy, świeży, owocowy.
      w smaku daje się wyczuć nuty miodowe, delikatna goryczka tez wyczuwalna, orzeźwiające.
      nasycenie CO2 niewielkie, co dla mnie osoboiście wadą nie jest.
      gorąco polecam, lekkie i pyszne piwo.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Czechy, Nová Paka, Jaromíra Brože 230, Rodinný pivovárek Antonín
        dadek
        Browarek znajduje się idealnie w połowie drogi pomiędzy węzłową stacją Stará Paka, a przystankiem osobowym Nová Paka město. Tak więc z pociągów możemy wysiąść tam gdzie nam bardziej pasuje, z każdej strony do przejścia jest 1700 m.
        Nasza 4-osobowa ekipa była zaproszona do browaru...
        2025-04-19, 19:18
      • ART
        OneMoreBeer.pl
        ART
        Korzystam czasem żeby zdobyć to i owo co nie trafia do dwóch ulubionych sklepów w Opolu.

Siedziba w Wieprzu, wspólny temat z Pintą.

Ceny w porządku, można czasem załapać się na rabat 20%, jeśli coś pójdzie nie tak.

No i u nas coś nie idzie ...
        2025-03-16, 01:10
      • AaLeX
        Frankfurter Brauhaus, Schultenbräu Export
        AaLeX
        Piwo robione dla sieci Aldi w Niemczech i tylko tam do kupienia. Alkohol 5,4%. Cena 0,55ct/puszka. W butelce nie występuje. Zresztą w sklepach Aldi w Niemczech brak piw w szklanych butelkach. Są tylko opakowania zwrotne typu plastik i aluminium. Ekstraktu brak. Skład: woda, słód, chmiel. Barwa...
        2025-03-12, 16:30
      • dadek
        Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
        dadek
        Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
        2025-02-12, 03:28
      • slawekkazek
        Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach1945 - 1951, tom I
        slawekkazek
        Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
        2025-01-18, 11:17
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...