?, Ułan Premium

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • granat862
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.12
    • 945

?, Ułan Premium

Kupiłem w Kauflandzie za 1,89 na kontrze podano że wyprodukowano dla"BRAUSERV" Sp.z o.o. ul.Transportowa 8 69-100 Słubice.
    alk 5,2%
    Kod kreskowy wskazuje na Niemcy, nic więcej nie podano, być może jest to ten sam browar co produkuje Askanie, bo BRAUSERV właśnie z nia mi sie kojarzy. Ale pewności nie mam.

Kolor ciemno zloty.
    Piana średniopęcheżykowa,szybko opada do niklej warstewki.
    Zapach słodowo-chmielowy.
    W smaku lekko słodowy z wyraźna gryzacą goryczką ktora nie przypadla mi do gustu wyczuwalne lekkie nuty alkoholowe.
    Opakowanie to plastikowa butlka 0,5 etykieta z herbem na którym jest ułan.
    Po plastiku spodziewałem sie czegoś gorszego,rewelacji nie ma przynajmniej lepsze od plastików jablonowa

Ogólnie daje 3-
    Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

A jaki toto ma kod konkretnie? Askania Premium ma poczatek 4042269... Jeśli i Ułan ma taki sam, to z wielką dozą prawdopodobieństwa będzie to Browar we Frankfurcie n/Odrą. To 42269 jest tu istotne.
    Last edited by Pendragon; 2009-01-03, 18:24.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• granat862
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.12
      • 945

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
      A jaki toto ma kod konkretnie? Askania Premium ma poczatek 4042269... Jeśli i Ułan ma taki sam, to z wielką dozą prawdopodobieństwa będzie to Browar we Frankfurcie n/Odrą. To 42269 jest tu istotne.
      Dokładnie taki sam .
      Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• jokerrro
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2009.03
        • 1

ułan bardzo dobra marka.. polecam jak za tą cene to rewelacja, i w dodatku jest ten luksus ze mozna sobie dowoli zakrecac i odkrecac (chociaz jeszcze nigdy tak nie zrobilem )

Comment

• iommi
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.07
          • 1522

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jokerrro Wyświetlenie odpowiedzi
          (...) w dodatku jest ten luksus ze mozna sobie dowoli zakrecac i odkrecac(...)
          Faktycznie superowo...

Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!

Comment

• darekd
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍺🍺🍺
            • 2003.02
            • 12565

To piwo to prawie na 100% Frankfurt nad Odrą.
            Bez rewelacji, acz do wypicia. Lepsze od tamtejszego Pilsatora,
            też ostatnio dostępnego w Kauflandzie
            Sądząc po zaw. alk. - 5,2% chyba to wszystko to jeden produkt:

a nazwa Ułan to chyba nawiązanie do tradycji lubuskich zakładów /już nie pamiętam czy Zielona Góra czy Nowa Sól/

Comment

Przetwarzanie...
            X