Piwo będące miesznką (za Producentem) 50% piwa i 50% domowo robionej lemoniady. Przypomina nieco dawnego cooler-a choć porównanie nienajszczęśliwsze bo nie jest ani chemiczne w smaku ani tak wodniste jak cooler był :-). Do rzeczy. Piwo bardzo jasne, mocno nasycone CO2, piana biała szybko opada. Smaku piwa praktycznie nie czuć. Bardzo orzeźwia. 11,6 ekstraktu, 2,6% alkoholu objętościowo. Bardzo przyzwoite jak na radlera ale moim ulubionym piwem nie będzie tym bardziej ze za 5 PLN :-).
Max Leibinger, Leibinger SeeRadler Classik
Collapse
X
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria -
Kupione w Zofmarze za 4,50 zł.
Kolor: Bledziutki, wręcz urologiczny, ale pasujący do radlera.
Piana: Dość wysoka, ale szybko opada.
Zapach: Słodowo-cytrynowy, bardzo swieży i orzeźwiający.
Smak: Tu też lekka słodowość, wyraźny smak niezłej lemoniady, słabiutka goryczka i fajny, chlebowy finisz.
Opakowanie: Jak na zdjęciu Sibarha. Landszafcik pasuje do charakteru trunku. Ładny firmowy kapselek.
Uwagi: Nigdy dotąd nie piłem radlera, a ten zaskoczył mnie na plus. Bardzo orzeźwiający.Comment
Related Topics
Collapse
-
Człowiek chodzi spokojnie, nikomu nie wadząc ulicami Koszęcina, a tu zza rogu wyskakuje znienacka Ahumba i wręcza mu dwa flakony błagalnym tonem piskając żeby pod żadnym pozorem nikomu nic nie mówić o tym
Wtf? No to... em... mówie że nikomu poza internetem zupełnie nic nie powiem.
...
-
Channel: Piwa z browarów domowych
-
-
Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
-
Channel: Belgia
-
-
W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...3 Photos
-
Channel: Lubuskie
-
-
Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
-
Channel: Niemcy
-
-
Bardzo fajny, niedrogi, orzeźwiający radler, do nabycia m.in. w Dino. Zapach cytrusowy, smak cytrynowy, kwaśny, orzeźwiający. Kolor żółty, mętny. Alkohol 2,5%. Dużą zaletą jest fajny skład, bez żadnej chemii i niepotrzebnych dodatków, słodzików. Ocena 6/6.
-
Channel: Piwo - konkretnie
2021-07-07, 14:56 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment