Z browaru restauracyjnego w południowej części Essen. Strona browaru tutaj.
Ekstr. i alk. nie podany ale przypuszczam że w granicach ok. 12-12.5% i 5-5.5%.
Ciemnobursztynowe, mętne, na oko nagazowane umiarkowanie ale na języku czuć bąbelki, nalane z dosyć wysoką, sztywną i trwałą pianą.
Zapach dość intensywny, pszeniczny, cytrynowo-drożdżowy, goździkowy.
Smak kwaskowo-cytrynowy, tak jak zapach goździkowy, lekko bananowy, niewielka goryczka i słód dobrze zrównoważone, odrobina ciemnosłodowych nutek.
Niezła półciemna pszenica, chociaż trochę lepiej mi podszedł Keller z tego browaru.
Ekstr. i alk. nie podany ale przypuszczam że w granicach ok. 12-12.5% i 5-5.5%.
Ciemnobursztynowe, mętne, na oko nagazowane umiarkowanie ale na języku czuć bąbelki, nalane z dosyć wysoką, sztywną i trwałą pianą.
Zapach dość intensywny, pszeniczny, cytrynowo-drożdżowy, goździkowy.
Smak kwaskowo-cytrynowy, tak jak zapach goździkowy, lekko bananowy, niewielka goryczka i słód dobrze zrównoważone, odrobina ciemnosłodowych nutek.
Niezła półciemna pszenica, chociaż trochę lepiej mi podszedł Keller z tego browaru.
Comment