Heidelberger, Caqnu Premium Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Heidelberger, Caqnu Premium Lager

Alk. 4,8%
    Zakupione i widziane w jednym barku na plaży, gdzie wciśnięto mi kit, ze jest to "local beer". Rzeczywiście, z przodu na etykiecie jest napisane Monte Kristo Beverage, Malta. Pomyślałem, ot niespodzianka, coś nowego jest na wyspach. Jednak podczas picia dokładnie obejrzałem butelkę, kontrę i tam małymi literkami znalazłem napis "Product of Germany".
    dopiero po powrocie przeczytałem co nie co o tej firmie. Okazuje się, że importują piwo z Niemiec, rozlewają je na miejscu ale planują otworzyć tu własną produkcję piwa. Oprócz tego posiadają mała winiarnię, dla zainteresowanych: http://www.montekristo.com/montekris....aspx?id=45513

Samo piwo, bez rewelacji, Cisk lepszy , jasne, trochę za mocno nagazowane, piana ofita przy nalaniu szybko opadła, w smaku dominowała lekko cierpka goryczka oraz może lekko (??) kukurydziany posmak. ogólnie niezłe ale kolejny raz już nie wracałem do tego piwa.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2009-06-11, 09:59.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• wpadzio
    Simonds Farsons Cisk, Double Red
    wpadzio
    Strong Ale z pierwszego maltańskiego browaru, założonego w 1928 roku. Obecnie to lokalny potentat nie tylko piwny ale również mieszający w szeroko pojętej w branży spożywczej. Piwo ma 6,8% alkoholu i prosty skład na opakowaniu.

Barwa ciemnobursztynowa z miedzianymi odcieniami....
    2019-04-28, 20:55
  • darekd
    Zarzecze, [Birbant], Pianka
    darekd
    Juicy IPA, 14% ekstr., 5,2% alk.

Chmiele: Sabro i El Dorado (a małymi literkami w podanym składzie dodatkowo Idaho 7 i Columbus...)

Aromat - łagodne cytrusy, trochę słodszych owoców tropikalnych i jakby mlecznych ciasteczek
    Piana - średnia wysokość i trwałość,...
    2022-08-18, 00:17
  • darekd
    Lwiwśka Pywowarnia, Chmilne Poliśke Swiże
    darekd
    Liczyłem na to, że to jakiś poleski browar, ale małymi literkami na kontrze przeczytałem, że piwo ma więcej wspólnego z Danią (Carsberg) i Lwowem niż z Polesiem...
    Na dodatek mimo, że "swiże" to pasteryzowane.

4,4% alk.

Aromat - słodowy, nieco syropowaty,...
    2021-06-16, 19:46
  • dadek
    Dania, Aarhus, Kannikegade 10-12, Sct.Clemens Bryggeriet
    dadek
    Browar restauracyjny znajdujący się w samym centrum starówki naprzeciwko monumentalnej katedry i obok pięknego budynku zabytkowego teatru. Można wejść właśnie z tej strony, ale jest też wejście od tyłu z pasażu nad kanałem, jednak dla wtajemniczonych gdyż informacji tam żadnej nie ma....
    2018-09-04, 00:38
  • becik
    Simonds Farsons Cisk, Cisk Excel
    becik
    Piwo bez zawartości węglowodanów (low carbohydrates), zaw. alk. 4.2%
    Jak dla mnie to piwo to porażka, ledwo dopiłem to jedno do końca, mimo zawartości butelki 0.25ml. W smaku jałowe, przypomina mi bezalkoholowe napoje słodowe. Zero przyjemności przy piciu. Barwa słomkowa, mocno nagazowane,...
    2009-06-10, 17:41
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...