Z browaru restauracyjnego Webster Brauhaus w Duisburgu. Ekstr. i alk. nieznany (zapewne 11.5-12.5/4.5-5.5), z chmielem Hallertauer Perle, piłem z kija.
Bursztynowe, półciemne, mętne, nie za mocno nagazowane, nalane ze średniej wielkości pianą.
Zapach słodowy, lekko owocowy, chmielowy, minimalnie karmelowy.
Smak słodowo-chlebowy z bardzo lekkim „ciemnym” odcieniem, trochę owoców, lekka ale wyraźna goryczka, w posmaku wraca bardzo dobry słodowy chlebek.
Jak dla mnie najciekawsze z 5 mikrobrowarowych duisburskich piw próbowanych tego dnia (z Webstera i Schacht 4/8), co świadczy o nim bardzo dobrze bo smakowały mi wszystkie.
Bursztynowe, półciemne, mętne, nie za mocno nagazowane, nalane ze średniej wielkości pianą.
Zapach słodowy, lekko owocowy, chmielowy, minimalnie karmelowy.
Smak słodowo-chlebowy z bardzo lekkim „ciemnym” odcieniem, trochę owoców, lekka ale wyraźna goryczka, w posmaku wraca bardzo dobry słodowy chlebek.
Jak dla mnie najciekawsze z 5 mikrobrowarowych duisburskich piw próbowanych tego dnia (z Webstera i Schacht 4/8), co świadczy o nim bardzo dobrze bo smakowały mi wszystkie.