Beczkowe, wypite na miejscu w browarze restauracyjnym.
Ekstr. i alk. nieznane, pewnie ok. 12/5
Ciemnobursztynowe, klarowne, nie za mocno nagazowane, niezła piana.
Zapach słodowy, lekko karmelowy, umiarkowanie intensywny.
Smak również słodowy, tylko z lekkim „ciemnym”, karmelowym odcieniem, prawie bez goryczki.
Nie jest złe ale dla mnie trochę płaskie i za mało „ciemne” jak na swój gatunek (nawet nie tyle barwą co smakiem), chociaż odpowiednio treściwe.
Strona browaru tu, chociaż więcej się można dowiedzieć z tego informatora.
Ekstr. i alk. nieznane, pewnie ok. 12/5
Ciemnobursztynowe, klarowne, nie za mocno nagazowane, niezła piana.
Zapach słodowy, lekko karmelowy, umiarkowanie intensywny.
Smak również słodowy, tylko z lekkim „ciemnym”, karmelowym odcieniem, prawie bez goryczki.
Nie jest złe ale dla mnie trochę płaskie i za mało „ciemne” jak na swój gatunek (nawet nie tyle barwą co smakiem), chociaż odpowiednio treściwe.
Strona browaru tu, chociaż więcej się można dowiedzieć z tego informatora.