Weber, Röbersdorfer Landbier Alt

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23911

    Weber, Röbersdorfer Landbier Alt

    Röbersdorfer Landbier Alt
    Brauerei Weber,
    96114 Röbersdorf
    tel. (+49) 9543 7882
    dostarczył niezawodny Piwowar.


    brązowa but. zwrotna 0,5l, z zamknięciem patentowym

    zapach: subtelny - morelowy [5]

    piana: ładna piana, trzyma się dostatecznie długo, później (po 20 min....) znika bez śladu [4]

    kolor: miła dla oka ciemna czerwień wpadająca w brąz [5]

    bąbelki: drobne, w średniej ilości [3.5]

    smak: rezydentna goryczka, wyczuwalna od pierwszego kontaktu, ale łagodna, powoli zanikająca. amatorzy "rauchbierów" docenią również w tym piwie przyjemny posmak dymny, dodający szczyptę pikanterii do smaku. [4.5]

    bardzo smakowite piwo, chętnie spróbowałbym z beczki.

    ocena ogólna: [4,5]
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • piwowar2
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.11
    • 588

    #2
    Musze przyznac, ze jest to Rauchbier na moj gust, delikatne i nie przesadzone. Niestety, z beczki nie jest serwowane. Ale ten zwykly "Lager" browaru Weber lub "Dunkel" sa nie mniej rewelacyjne.

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12513

      #3
      Röbersdorfer Landbier

      U mnie na ecie było "Röbersdorfer Landbier".

      Po opisie wydaje mi się jednak, że jest to to samo piwo.

      Alk. 5,2%

      Aromat - wędzony, trochę słodowy
      Piana - średnio-wysoka, dość nietrwała
      Barwa - ciemnozłota/herbaciana
      Smak - dość łagodne wędzone tony, trochę słodowej bazy, dość wyraźna goryczka
      Treściwość - pełne

      Dobre piwo.

      Comment

      Przetwarzanie...